6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Davul zurnayla karşılandı

AMATÖR KULÜPLERDEN ALTEPE'YE SEVGİ SELİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü'nü ziyaretinde çiçekler ve davul zurnayla karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da amatör spor kulüplerinin gelişmesi adına çaba harcadıklarını belirterek bunun hem spora hem de kente ciddi katkılar sağlayacağını söyledi. Amatör takımların önemine dikkat çeken Altepe, "Gençlerimizin sporla buluşup sağlıklı bireyler olmaları için amatör sporların ve takımların gelişmesi şart. Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada amatör spor kulüplerine katkı sağlayarak çocuklarımızı kötü ortamlardan uzak tutmayı ve gençlerimizi sporla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'de ve Bursa'da, daha önceki dönemlerde amatör takımlara önem verilmediğini belirten Başkan Altepe, "Geçmişte amatör sporlara yeterince değer verilmemiş. Bu sebeple adından sıkça söz ettiğimiz başarılı sporcu sayımız maalesef çok az. Bizler bu noktada amatör spor kulüplerine sahip çıkıp onlara destek olmalıyız. Ancak bu sayede hem Bursaspor'a hem de milli takımlara altyapıdan sporcular yetişebilir" diye konuştu.

Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güleç, Başkan Altepe'nin amatör takımlara verdiği desteği bugüne kadar hiçbir belediye başkanından görmediklerini ifade ederek, "Başkanımıza çok şey borçluyuz. Onunla gurur duyuyoruz. Kendisini Bursa sporunun babası olarak görüyoruz" dedi.

Güleç, Başkan Altepe'den Arabayatağı Gençlik Spor Kulübü'ne tahsis edilmek üzere halı saha sözü de aldı. Başkan Altepe'ye ziyaretinde, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Asbaşkanı İlhan Satık, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. Başkan Altepe, mahalle sakinlerinden en yaşlı Bursaspor taraftarı olan Hüseyin Çığ'a da Bursaspor forması ve atkı hediye etti.

AMATÖR KULÜPLERDEN ALTEPE'YE SEVGİ SELİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:41:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?