6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Davullu zurnalı iş bırakma eylemi

DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Bursa'da kamu çalışanları, güvenceli istihdam, toplu sözleşme ve grev hakkı için iş bırakarak davul-zurnalı eylem yaptı.

İş bırakma eylemi yapan kamu çalışanları Ünlü Cadde'de toplandı. Burada bir açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, "Bizler, Zonguldak'ta, Malatya'da toprağın altında kalan maden işçileri için, Bursa'da tekstil fabrikalarında yanan kadın işçiler için, iş için, ekmek için, güvenli çalışma ortamı için dayanışma içerisindeyiz. Bugün ülkemizde emekçilerin yarısı kayıt dışı güvencesiz çalışıyor. Esnek çalışma biçimleri kural haline geliyor. 4-C, 4-B, 50-D uygulamalarıyla işçiler kölelik düzenine mahkum ediliyor" dedi.

Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında Heykel'den itibaren yürümeye başlayan göstericiler, 'Genel grev, genel direniş', 'Yaşasın işçilerin birliği', 'İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız' şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş, Fomara Meydanı'nda son buldu. Kamu çalışanları, davul ve zurnalar eşliğinde bir süre halay çekip, sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
DAVULLU ZURNALI İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:08:01
Güncelleme :27 Mayıs 2010 Perşembe 01:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?