2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dayak yedi, okuldan atıldı!

MÜDÜR YARDIMCISINDAN DAYAK YEDİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRENCİ OKULDAN ATILDI

Bursa'da, okul nizamiyesinde nöbetçiyken cep telefonuyla konuştuğu gerekçesiyle müdür yardımcısı A.K. tarafından dövüldüğü iddia edilen öğrencinin, suç duyurusunu geri almayınca okuldan atıldığı öne sürüldü.

İddiaya göre olay, 29 Mart 2010 tarihinde Bursa Anadolu Kız Lisesi'nde meydana geldi. Okul girişi kapısında nöbetçi olan 11/E sınıfı öğrencisi M.A.G. (17), öğle saatinde koridorda telefonundaki konuştuğu sırada müdür yardımcısı A.K. tarafından fark edildi. M.A.G'ye, "Sen bu saatte burada ne yapıyorsun? Niye nöbet yerinde değilsin?" diyen müdür yardımcısının, gence tokat attığı, karşılık verince de odasına götürüp dövdüğü ileri sürüldü.

Müdür yardımcısına telefonu vermemek için direndiği için darp edildiğini iddia eden M.A.G, "Kapıda bana vurduğu zaman, 'Ayıp olmuyor mu hocam' dedim. Bunun üzerine beni kolumdan tutup odasına götürdü. Ardından kapıyı kapatıp elimdeki telefonu almak istedi. Telefonu vermemekte direnince tekme tokat beni dövdü. Elinden kaçarak kurtuldum" dedi.

M.A.G'nin Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, sol yanak üzerinde sıyrık ve kızarma, her iki elde sıyrık ve ayaklarında ise morluk belirlendi. Doktor raporunun ardından Çarşı Polis Merkezi'ne giden ağabey ile kardeşi, müdür yardımcısından şikayetçi olurken, Cumhuriyet Savcılığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

Kardeşinin araması üzerine okula giden eczacı Tolga Serdar Gürsoy da, konuşmak istediği müdür yardımcısı A.K.'nin boğazına sarıldığını iddia etti.

DAVA AÇILDI

Öğrencinin şikayeti üzerine Bursa Asliye Hukuk Mahkemesi'nde öğretmen hakkında dava açıldı. Öğretmeni hakkındaki suç duyurusunu geri almayan öğrencinin okulla ilişkisinin kesildiği iddia edildi. Ailesi tarafından uzun süre teselli edilen gencin psikolojisi de bozuldu. Bir süre sonra Açık Öğretim Lisesi'ne yazılan M.A.G, eğitim hakkının elinden alındığını ve haksızlığa uğradığını iddia etti. Babası Şükrü Gürsoy da hukuk mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Oğlunun şikayetçi olduğu için okulla ilişkisinin kesildiğini ileri süren Şükrü Gürsoy, şöyle konuştu: "Oğlumun psikolojisi bozuldu. Uzun süredir boşlukta. Biz kendisinin her zaman yanındayız. Şu an açık öğretim lisesinde eğitimine devam ediyor. Gündüzleri de dershaneye gidiyor. Suçlu olsa, okuldan atılsa gam yemezdim. Ancak hem dövülüp hem okuldan uzaklaştırılmasını kabullenemiyoruz. Öğretmenden şikayetçiyiz. Hukuk mücadelemiz sürecek"

Öğrencisini darp ettiği ileri sürülen müdür yardımcı ise, "Öğrencinin elinden telefonu almak istediğim sırada bir tartışma oldu. Ben de öğrenciden şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

MÜDÜR YARDIMCISINDAN DAYAK YEDİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRENCİ OKULDAN ATILDI
MÜDÜR YARDIMCISINDAN DAYAK YEDİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRENCİ OKULDAN ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 11:51:05
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 09:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?