5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Dayakçı kocaya 'AB' usulü ceza

Bursa’da, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları kapsamında eşini döven ve şiddet uygulayan 247 kocaya, aile mahkemelerinde 6 ay boyunca evden uzaklaştırma cezası verildi. Birçok eşe de yasak eve girdikleri için dava açıldığı bildirildi.

4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun kapsamında kurulan aile mahkemeleri koca dayağı yiyen kadınların sığınağı oldu. Yasanın henüz tam olarak bilinmemesine rağmen geçen yıl eşi tarafından şiddete maruz kaldığını ifade ederek, aile mahkemelerine müracaat eden kadınların sayısı her gün artıyor. Ailelerin ve çocukların korunması amacıyla boşanma öncesinde yuvaların yıkılmaması amacıyla Sulh Hukuk Hakimliği, 247 kocaya eş ve çocuklara karşı şiddete yönelik davranışlarda bulunmaması için müşterek evden en fazla 6 ay olmak üzere uzaklaştırılma cezası verdi.

Kocaların eşlerinin şikayeti üzerine evdeki eşyalara zarar vermemesi, iletişim vasıtasıyla rahatsız etmemesi, alkol ve uyuşturucu kullanmış şekilde eve gelmemesinin yanı sıra evde kullanmaması için evden uzaklaştırıldığı bildirildi. Bu tür cezaların yıkılmakta olan birçok aileyi yeniden birleştirdiği belirtildi. Uzaklaştırma kararına uymayan eşler hakkında 3 aydan 6 aya kadar hapis talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açılırken, birçok eşin yasak olan eve girdikleri gerekçesiyle haklarında dava açıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 14:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?