4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Değerlerimize sahip çıkmalıyız'

Mehter Takımı ile Kılıç Kalkan Ekibi’nin Orhangazi Parkı’ndaki konserini vatandaşlarla birlikte izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın değerlerinin yaşatılmadığı taktirde gelecek nesillere bu birikiminin aktarılamayacağını belirterek,”Bursa’ya değerlerin yaşatıldığı ve gelecek nesillere aktarıldığı bir dönem yaşatacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Başkan Danışmanı Semih Pala ile birlikte Mehter Takımı ile Kılıç Kalkan’ın Orhangazi Parkı’ndaki programına katıldı. Otantik kostümleriyle göze hitap eden Tarihi Bursa Mehter Takımı’nın ‘Gençosman’ ve ‘Türkiye’m’ gibi sevilen marşlardan oluşan konseri beğeniyle izlendi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği konserde mehteranlar alkış yağmuruna tutuldu. Bursa’nın geleneksel öğelerinden olan Kılıç Kalkan ekibi de nefes kesen bir gösteriye imza attı. Her iki ekip birlikte yaptıkları gösteriyle izleyenlerin gönlünü fethetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, “Geçmişimizden gelen değerlere sahip çıkmalıyız. 6 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde bu değerlere sahip çıkmayı ana ilke olarak benimsedik. Değerlerimizi yeri geliyor tarihi bir yerin restorasyonu ile gerçekleştiriyoruz, yeri geliyor geçmişten gelen bu tür kültürel değerlerimize imkanlar sunuyoruz. Bursa’ya değerlerin yaşatıldığı ve gelecek nesillere aktarıldığı bir dönem yaşatacağız. Zaten halkımızda yıllardır bunu bekliyordu” dedi.

Başkan Altepe, göreve geldikten sonra mehter ile kılıç kalkanın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin bando takımının Bursa’nın çeşitli yerlerinde her hafta konser verdiğini, bu tür kültürel etkinliklerin artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 11:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?