3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Değerli taşlara yoğun ilgi

Yaydığı enerji ile çok sayıda hastalığa iyi geldiğine, kişiye enerji verdiğine inanılan yarı kıymetli taşlar, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Bursa'da faaliyet gösteren Taş Devri isimli işletmenin sahibi taş uzmanı Ercivan Kınabaş, taşların birçok hastalığa iyi geldiğini, takan kişiye pozitif elektrik vererek negatif enerjiyi aldığını ve güç sağladığını, hatta kişilerin şansını artırmaya kadar işlevleri olduğunu öne sürdü.

Toplam 31 farklı türde taş sattıklarını hatırlatan Kınabaş, vatandaşların taşlara olan ilgisinin son yıllarda artış gösterdiğini ancak ülkemizde taşların gücünün farkına geç varıldığını belirtti.

Kişiye sağlık, güç veren taşların yanı sıra üzerinde taşıdığı kişiye şans ve bolluk getiren taşların olduğunu da kaydeden Kınabaş, "Herkesin derdi farklı farklı. Bazı vatandaşlar sağlık problemlerine çare bulmak için taşlardan yardım almak istiyor, bazıları da şans getirmesi için taş alıyor. Mesela mezun durumda, uzun süre iş bulamayan bir genç kız benden taş aldı ve aradan geçen zamanda, başvurduğu 3 iş yerinden birden teklif aldı, iş sahibi oldu. Bir başka vatandaş gözümün önünde aldığı taşı, Milli Piyango biletine sürdü ve o  bilete 10 bin TL ikramiye vurdu. Kısacası bu taşların yaydığı bir elektrik var ve insanlar üzerinde etkisi bir gerçek. Dünyada yaygın olarak yararlanılan taşların kıymeti, ülkemizde de yavaş yavaş anlaşılmaya başlanıyor. Herkesi bu konuyu araştırmaya davet ediyorum, kaybedecek bir şeyleri yok" diye konuştu.

30 yılı aşkın süredir taşların peşine düştüğünü, araştırmalarına hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Kınabaş, kendi araştırmaları sonucunda Bilecik'in İkizce köyünde keşfettiği Krizropras taşının kristalize olmuş biçiminin yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Bu taşın kişilerdeki aç gözlülük duygusunu bastırdığını, başarı arzusunu arttırdığını, stresi azaltan ve kişiye neşe verici özeliği olduğunu söyleyen Kınabaş, Almanya'dan 25 kişilik uzman ekibin İkizce Kristali adını verdikleri taşı  incelemek için bahar aylarında Bursa'ya geleceklerini, taşın tüm dünyada İkizce kristali olarak anılmaya başlanacağını sözlerine ekledi.
Kınabaş, taşların etkilerini ise şöyle sıraladı: "Agat taşı akla ve vücuda güç verir, aşkta ve iş yaşamında şans getirir. Aileye mutluluk getirip, problemleri çözmeye yardımcı olur. Ametist taşı mor renkli bir kuvars çeşididir. İnsanlardaki fazla elektriği alır. Aklı güçlendirip kalbi koruduğuna inanılır. Kalsedon renklerine göre isim alır. Kullanan kişide zihin açıklığı ve buna bağlı olarak güven duygusunu arttırır. Opal yarı şeffaf ve parlak bir taştır. Görme ve hissetme duygularını artırır. Kırmızı  tondaki akik insana akıl, ileriyi görme yetenekleri verir. Akik taşıyan insanları aldatmaya imkan olmadığı iddia edilir. Kehribar sarımtırak renklidir. Boğazın etrafına takıldığı zaman boğaz enfeksiyonları ve tiroit hastalıklarını tedavi etme yeteneğine sahiptir. Kaplan gözü çok çeşitli renkleri olan parlak bir kuvars taşıdır. Kahverengi olanları bu isimle anılır. Heyecanlanma üzerinde çok etkilidir. Cesaret uyandırır, karabasan gören kişiler için çok faydalıdır. Lapis yarı şeffaf lacivert bir taştır. Zihinsel berraklığa ve derin düşünmeye yardımcı olur. Ayrıca yükseklik korkusu gibi korkuları bastırma özelliği vardır."

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 16:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?