4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dehşet anını anlattı

GÖÇÜK FACİASINDAN SAĞ KURTULAN İŞÇİ, DEHŞET ANINI İHA'YA ANLATTI (ÖZEL)

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 kişinin göçük altında kaldığı kömür ocağı faciasından sağ kurtulmayı başaran 31 yaşındaki işçi, yaşadığı dehşet anını anlattı. Olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Ramazan Özdemir, "Grizu patlaması yaşandı. Ben o sırada vagon dolduruyordum. Büyük bir patlama sesinin ardından gözlerimi hastanede açtım" dedi.

Bükköy'de bulunan kömür ocağında yaşanan patlamanın etkisiyle 19 kişi göçük altında kalırken, faciadan sağ kurtulmayı başaran 31 yaşındaki Ramazan Özdemir yaşadığı dehşet anını İHA'ya anlattı.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Özdemir'e sakinleştirici iğne vurulduktan sonra serum verildi. Olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Özdemir, "Grizu patlaması yaşandı. Ben o sırada vagon dolduruyordum. Büyük bir patlama sesi duydum. Ve gözlerimi hastanede açtım" diye konuştu.

Özdemir'in yanı sıra olayın ardından göçük altında kalan işçileri kurtarmak isterken zehirlenen 3 kişinin tedavi altına alındığı Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Bağcıvan ise, "Facianın ardından bize 3 yaralı geldi. Genel durumları iyi. İki yaralı çocuk servisinde hazırlanan özel bir bölüme diğer yaralı ise genel cerrahi bölümünde müşahedeye alındı. İlk tespitler zehirlenme olarak görülüyor" dedi.

 

GÖÇÜK FACİASINDAN SAĞ KURTULAN İŞÇİ, DEHŞET ANINI İHA'YA ANLATTI (ÖZEL)
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 10:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?