6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Delil avcıları Bursa'da yetişecek

DELİL AVCILARI BURSA'DA YETİŞECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu', Bursa'da başladı. Kurs kapsamında polisler vücut izleri, baskı izleri, kan lekelerinin yorumlanması gibi konularda eğitim alarak delil avcısı olacak.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü 'Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde başlatılan kursa; Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinden 2 amir 28 polis memuru olmak üzere 30 kişi katıldı. Fomara Emiyet Müdürlüğü binasında düzenlenen kurs açılış törenine İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. 11 Haziran tarihine kadar sürecek kurs kapsamında Uludağ Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü,

İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli konusunda uzman amir ve memur personelden oluşan ekip, kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verecek.

 

AYAKKABI İZİNDEN ZANLIYA ULAŞACAKLAR

Kursa katılanlara delil tabanlı soruşturma, olay yeri inceleme prosedürü, olay yeri inceleme hukuku, kimlik tespit hukuku, olay yerinde bulunan maddi deliller, patlama sonrası olay yeri inceleme, biyometrik kimliklendirme yöntemleri, felaket kurbanlarının kimliklendirilmesi, olay yerinde vücut izleri baskı izleri, kan lekelerinin yorumlanması, yangın sonrası inceleme gibi konularda eğitim verilecek. Olay Yeri Şube Müdürlüğü'nün öğreteceği en önemli konuların başında ise olay yerinin korunması geliyor.

Ayakkabı izi gibi basit izlerin öneminin dikkat çekileceği konularda bir kıl tanesinin bile ne kadar önemli olduğu vurgulanacak. Açılış töreninde kursiyerlere izletilen görüntülerde ise polisin imza attığı başarılı çalışmalar gösterildi. Ayak izini inceleyen ekiplerin topraktan çıkarttıkları kalıpla izi daha belirgin hale getirmelerini ise kursiyerler şaşkınlıkla izledi.

 

"DELİL KONUŞAN TANIKTIR, DİLİNİ BİLMEK LAZIM"

Törende konuşan Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, delilin önemine dikkat çekerek, "Artık teknoloji çok ilerledi. Delil konuşan tanıktır. Bana onun dilinden anlayan personel lazım. Biz okuldan ilk mezun olup komiser yardımcısı olarak göreve başladığımız zaman olay yerini inceleyecek personel bulmak zordu. Artık her ilimizde şube müdürlükleri oluştu. Ben buradan alacağınız bilgileri dağarcığınıza iyi yerleştirmenizi istiyorum" dedi.

Kurs sonunda düzenlenecek yazılı sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerler, olay yeri inceleme uzmanı olmaya hak kazanacak.

DELİL AVCILARI BURSA'DA YETİŞECEK
DELİL AVCILARI BURSA'DA YETİŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 10:18:02
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 13:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?