3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Delilerin aza seçildiği köyün muhtarı intihar etti

Köylülerin tepki olarak akli dengesi bozuk kişileri aza seçmesi üzerine bunalıma girerek daha önce intihara teşebbüs eden muhtar, iple kendisini asarak intihar etti. 

Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesine bağlı Müşküle köyü muhtarı Emin Tektaş (45), sabaha karşı Köy Konağı'nda iple kendisini asarak hayatına son verdi. 2 çocuk babasının cesedi köylüler tarafından bulundu. Tektaş'ın ölümünden önce bir not yazarak çelik kasaya bıraktığı, bu notun jandarma tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırıldığı bildirildi. 

2006 Ekim ayında köy seçimlerinde muhtara tepki gösteren seçmenler, akli dengesi bozuk 4 kişiyi azalığa getirmişti. Bunun üzerine, Müşküle köyü ve muhtarlık seçimleri Türkiye ve dünya medyasında geniş yer bulmuştu. Bunalıma giren ve 2 gün ortalıktan kaybolan muhtar Tektaş, Ekim ayının sonunda köy meydanında tabancayla kendisini vurmak için ateş etmiş, son anda ölümden kurtarılmıştı. 7 aydır görevine devam eden ve kendisini asarak hayatına son veren Tektaş'ın intiharıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 12:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?