4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Deniz ulaşımında hedef büyük

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, İstanbul ve Yalova ile olan trafiği en üst noktaya çekerek Bursalıları denizle barışık hale getireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Mavi Tur'a katılan Başkan Vardar, Bursa deniz trafiğinin geleceği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

2002 seçimlerinden sonra Türkiye'de hemen her bölgede şantiyeler kurulduğunu ve ülkenin imarının her alanda yeniden şekillendiğini hatırlatan Vardar, benzer çalışmaların 4. büyük şehir Bursa'ya da yansıdığını belirtti. Bursa'da AK Parti iktidara geldikten sonra alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra dünyanın en güvenli ve hesaplı ulaşım alternatiflerinden biri olan deniz yollarına da el atıldığını ifade eden Vardar, İstanbul, Yalova ve Bursa arasında arabalı seferler yapan bir deniz ulaşım ağının örüldüğünü söyledi.

"BURSA DENİZ ULAŞIMINDA İVMA KAZANDI"
Büyükşehir Belediye Başkanlığına Recep Altepe'nin gelmesiyle bu yatırımların daha da geliştiğine dikkat çeken Vardar, "Büyükşehir Belediyesi'nin yeni döneminde deniz yatırımları daha bir ivme kazandı. İstanbul, Bursa ve Yalova arasında adalar, koy ve körfezleri kapsayan, günübirlik vapur seferleri başladı. Bunlar daha önce olmayan şeylerdi. Böylelikle İstanbulluların, Bursalıların ve Yalovalıların iç turizme yönelik karşılıklı iletişim halinde olmaları sağlandı" dedi.

Her sektörde olduğu gibi denizcilikte de yatırımların gelen talepleri de şekillendirdiğini hatırlatan Vardar, "Doğan ihtiyaçlar ve artan talebe bağlı olarak İstanbul, Bursa ve Yalova arasındaki deniz otobüsü seferleri de artacak. Bu konuda, bürokratik engellerin aşılması yönünde belediyelerimize elimizden gelen tüm desteği şimdi de vereceğiz. Deniz trafiğini en üst sınıra çekerek, Bursalıları denizle barışık hale getireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 16:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?