4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Denizcilik Bayramı'nın 83. yılı

Denizcilik Bayramının 83. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Bursa'da da törenlerle kutlandı.

Gemlik ilçesinde ilk tören Atatürk anıtında yapıldı. Anıta Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Fatih Güler, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Hakan Tosun ve Liman Başkanı Harun Özmaden tarafından çelenk konuldu. Siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı programda, günün anlam ve önemime dair bir konuşma yapan Liman Başkanı Harun Özmaden, Denizcilik Bayramının Türk milletinin bağımsızlık yolundaki en büyük adımlarından biri olduğunu söyledi.

Özmaden, Gemlik ve bölgesindeki limanların özel sektör ile birlikte çok büyüdüğünü ve ülkemizin önde gelen limanları arasında yer aldığını belirterek, "Uluslararası liman ve gemi güvenliği yönünden de tam donanımlı olan Gemlik limanı, tahmil ve tahliye kapasitesiyle dünya denizciliği ile rekabet eder hale gelmiştir. Gemi inşa sektöründe dünya genelindeki artışın son 5 yılda yüzde 65 dolayında iken, ülkemizde bu rakam yüzde 360'lara kadar çıkmıştır" dedi.

Özmaden, yaptıkları denetimler sayesinde, dünya ticaret filosunda 2008 yılında siyah listede yer alan Türk bandralı gemilerin 2009 yılında listenin en üst zirvesi olan beyaz listeye çıkmayı başardığını anlattı. Özmaden, "Denizclik bir misyon, bir vizyon ve bir sevda işidir" diyerek, deniz kirliliğine karşı fert ve toplum olarak herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri römorkörlerle engine açılarak, şehitler için denize çelenk attı. Programda ayrıca davetlilere sahil turu attırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?