2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Deprem tatbikatı, teröre öfke seline dönüştü

Türkiye'nin bugüne kadar yapılmış en büyük deprem tatbikatında okulda mahsur kalıp, itfaiye merdivenleriyle 2 kattan nefes kesen bir operasyonla kurtarılan öğrenciler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı. 

Bursa Valiliği'nin 8 ilden katılan arama kurtarma ekipleriyle gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin en büyük deprem tatbikatında bu kez okulda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Akşam saatlerinde sağanak yağmur altında Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan tatbikatta itfaiye, ambulans ve sivil savunma ekipleri, gerçeğini aratmayan bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. 

7.0 şiddetinde deprem olduğu haberini alan öğrenciler panik yaşarken, soğuk kanlılığını koruyan ekipler ise harekete geçti. Büyük panik yaşayan öğrenciler, tatbikat olduğu için depremden korkmasa da itfaiye merdiveni ile 2 kattan indirilmekten ürktü. Okulun 2. katındaki yatakhanede mahsur kalan öğrenciler için ekipler seferber olundu. Durum iyi olan öğrencilerden bir kısmı merdivenlerden tahliye edilirken, diğerleri ise camlardan itfaiye ekiplerinin sepetine bindirilerek kurtarıldı. 

Tatbikat gereği kolu kırılan bir öğrenci ise sedye ile 2. kattan indirildi. Hemen ambulanslara bindirilen yaralı öğrenciler, hastanelere sevk edildi. Kurtarılan onlarca öğrenci okulun spor salonunda kameraları görünce deprem tatbikatını unutup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attılar. 

Büyük panik yaşadıklarını söyleyen öğrencilerden Celalettin Aslan, itfaiye ekiplerinin vinçleriyle kurtarıldıklarını anlattı. Okul öğretmenlerinden Fatih Çete ise 84 öğrencinin 10 dakika içinde kurtarıldığını belirterek, "7.0 şiddetinde deprem olduğu bildirildi. Binada mahsur kalan öğrenciler bir anda olay yerine kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Şuna Atatürk Endüstri Meslek Lisesi olarak depreme hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 12:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?