4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Derdi olan AKİM'e

AK Parti İleşitim Merkezi'ne (AKİM) yapılan başvuruların yüzde 97'sinin olumlu sonuçlandırıldığını açıklayan AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar, derdi olan herkesi AKİM'e müracaat ederek derdine çare aramaya davet etti.

Başkan Vardar, 2006 yılında Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla kurulan ve kurulduğu günden bu yana 820 bin kişinin talebini değerlendiren AKİM'de rekora gidildiğini ifade etti. Yapılan başvuruların yüzde 97'sinin olumlu sonuçlandırıldığını belirten Vardar, geriye kalan başvuruların da değerlendirilmesine devam edildiğini hatırlatarak, vatandaşlardan her konudaki şikayet, tenkit, talep, destek ve tekliflerini AKİM'e iletmelerini istedi.

AK Parti İl Başkanı Vardar, "AKİM, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen "Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri" yarışmasında, sivil toplum kuruluşları dalında 'birinciliğe' layık görüldü. Bu ödülle Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir siyasi parti, halkla ilişkiler alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi. Böylelikle AKİM'in başarısı da tescillenmiş oldu. Derdi olan herkesi, başarısı tescillenen bu kuruma başvurmaya ve dertlerine çare aramaya çağırıyorum." dedi.

MODEL OLDU
Bu günlerde 1 milyonuncu başvuruyu bekleyen AKİM'in başarısı, halkla bütünleşmek isteyen birçok devlet kurumunu benzer yapılanmaya teşvik etti. Başbakanlıkta "Alo Başbakan", Sağlık Bakanlığı'nda '184 Sabim" oluşumları, AKİM örneğinden hareketle yapılandırıldı. Bakanlıkların tamamında bilgi edinme birimleri oluşturuldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, tüm yurt çapındaki vakıf arazilerini, vakıf eserlerini ve diğer faaliyetleri takip altına almak için AKİM benzeri teşkilatlanmaya gitti.
Vatandaşın ilettiği her türlü istek, öneri ve değerlendirmeleri titizlikle inceleyen ve en kısa sürede cevaplayan AKİM'e www.akparti.org.tr/akim adresinden, (312) 444 25 44 numaralı telefondan bizzat, mektupla ya da faks ile müracaat edilebiliniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 16:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?