4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Derdini anlattı bayiliği elinden alındı

Bursa'da, BUKART dolumundan elde edilen komisyon bedelinin indirilmek istenmesine tepki gösteren bir büfecinin bayiliği elinden alındı.

Belediye sarayının karşısındaki otobüs durağında büfe işleten İrfan Kalay, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, E-Kent tarafından daha evvel yüzde 5 olan komisyon bedelinin bir süre önce yüzde 1.2'ye düşürüldüğünü, şimdiyse binde 5'e çekileceğini belirterek, bu duruma tepki göstermişti. Kalay, bu sabah büfesini açtığında, dolum cihazının işlem yapmadığını gördü. Dolum makinesini alarak E-Kent'e giden Kalay, burada bayiliğinin iptal edildiğini öğrenince şaşkına döndü.

Hakkını savunduğu için bayiliğinin elinden alındığını söyleyen Kalay, "Haber ertesi gün gazetelerde yayınlanınca E-Kent'ten bir yetkili beni aradı. Bu konuları neden dile getirdiğimi sordu ve benden haberi yalanlamamı istedi. Bunu yapmadığım takdirde bayiliğimin elimden alınacağını söyleyerek beni tehdit etti. Ben de BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya'nın yanına gittim. Kaya, E-Kent'in büfecilere uygulanan komsiyon oranın düşürülmesi konusunda 5 aydır kendilerine baskı yaptığını söyledi" diye konuştu.

ELİNDEN ALINAN BAYİLİK BURULAŞ'IN İZNİ OLMADAN KOMŞUSUNA VERİLDİ
Kendisinden alınan BUKART dolum bayiliğini, yan tarafında bulunan komşusuna verildiğini ifade eden Kalay, "BURULAŞ'ın izni olmadan dolum bayiliği iptal edilemez ve bir başkasına verilemez. Ancak E-Kent yetkilileri BURULAŞ'ı dinlemedi. Sıkıntımı dile getirdiğim için bana inat yan komşuma bayilik verildi. Ben şimdi bu büfenin aylık kirasını nasıl ödeyeceğim? Demokratik bir ülkede hakkımızı savunmak en doğal hakkımız. Ancak büfeciler olarak hakkımızı savunduğumuzda bayiliğimiz elimizden alınıyor. Sıkıntılarımızı anlatmak için çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapandı. Artık hakkımızı savunamıyoruz. Çünkü arkamızda duracak bir kimse yok" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 12:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?