3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dere yatağındaki 22 ev yıkılıyor

DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 2 ay önce yaşanan şiddetli yağış sonucu Cilimboz Deresi’nin taşmasıyla sular altında kalan evlerin kamulaştırmasını tamamladı.

 İlk etapta 22 binanın bulunduğu alanda yıkımlara Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla 8 Ocak Cumartesi günü başlanacak.

Olay TV Genel Yayın Müdürü Nuri Kolaylı’nın hazırlayıp, sunduğu Gündem programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köşe yazarları Özlem Buğday Yağmur ile İhsan Aydın’ın sorularını yanıtladı. Altyapıdan çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar hazırladıkları 800’ün üzerinde projede uygulamalara başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, vatandaşı yakından ilgilendiren sorunların çözümü konusunda da hızlı davrandıklarını söyledi.

 

CİLİMBOZ'DA YIKIM BAŞLIYOR

Ekim ayında aşırı yağışlar yüzünden Cilimboz Deresi’nin taşması sonucu sular altında kalan binalarla ilgili yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Başkan Altepe, kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya geldiklerini söyledi. İlk günden beri bu konu üzerinde titizlikle durduklarını dile getiren Başkan Altepe, “Biz önceki yıllarda da bu binaları kamulaştırmak istedik. Ancak bölge sakinleri, ‘burada anımız var’, ‘akrabalarımız burada yaşıyor’ gibi gerekçelerle bizimle anlaşmadı. Ancak biz bu felaketi fırsata dönüştürmeyi bildik. Artık iklimlerin değiştiğini ve dere yatağındaki binaların yine sular altında kalma riski olduğunu anlattık. Sonuçta anlaşma sağladık ve Cumartesi günü de yıkımlara başlıyoruz. Toplam 22 binayı yıkacağız ve dere yatağını ıslah edip, bölgeyi güzel bir rekreasyon haline getireceğiz. Üst kısımlara yapacağımız çöp toplama istasyonları ile böyle bir tehlikenin bir daha yaşanmasını önlemiş olacağız” diye konuştu.

Cumartesi günü yapılacak olan ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de katılacağı törenle başlanacak olan yıkımlar kapsamında ilk etapta 22 binanın bulunduğu alanda yıkımlar yapılacak. Bu bölgenin temizlenmesinin ardından da etap etap risk taşıyan bölgelerde kamulaştırmalara devam edilecek.

DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR
DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR
DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR
DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR
DERE YATAĞINDAKİ 22 EV YIKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 12:29:00
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 19:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?