4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dereleri kirletenlere gözdağı verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) işadamların geleneksel iftarında kent içindeki derelere deşarj eden sanayicilerin hem haksız rekabete sebep olduğunu, hem de Bursalılar'ın temiz çevre hakkını gasp ettiğini belirterek, bu tür işletmelere göz açtırmayacaklarını söyledi.

Başkan Altepe, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSAB-SİAD) Almira Otel’deki iftar yemeğinde, 2009-2014 projeksiyonunda Bursa’da yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Bursa’nın Bursa’da yaşayan herkesin ortak değeri olduğunun altını çizen Başkan Altepe, kente dünden bugüne hizmet eden, katkı koyan yöneticiler, iş adamları, sanayiciler ile tüm sivil toplum ve kuruluşla birlikte geleceğe taşıyacaklarını söyledi. Başkan Altepe, geçtiğimiz dönemde 7 dalda Türkiye’de örnek olan Bursa’nın, bu dönem de Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve projeleriyle örnek olacağını kaydetti.

Vizyon projelerin Bursa’yı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağını ifade eden Başkan Altepe, Kent Meydanı’nın revize edilip genişletilerek Bursa’ya yakışır bir meydana dönüştürüleceğini vurguladı. Mevcut meydanın beklentileri karşılamadığını dile getiren Başkan Altepe, “Çalışmaları devam eden proje ile Kent Meydanı’nın mevcut halinde revizyona gidilecek. Bazı bölgelerinde yenilemeler yapılacak. Öte yandan Kent Meydanı’nın Osmangazi Belediyesi’ne doğru olan bölümü de genişletilecek. Yeni proje ile Kent Meydanı işlevine uygun hale gelecek” diye konuştu.

Bursa’nın bir sanayi şehri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, Türkiye’nin 4. büyük sanayi bölgesi olan DOSAB’la ve tüm kent dinamikleriyle birlikte bir atılım dönemi yaşanacağını söyledi. Bursa’nın bu dönem katılımcılık konusunda da örnek olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Dünden bugüne kente hizmet eden büyüklerimizin, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerine başvuracağız. Bursa’ya hizmet üretirken, parti ayrımı yapmadan, kent dinamiklerini harekete geçirerek, Ankara’yı beklemeden harekete geçeceğiz. Yapacak çok işimiz var" şeklinde konuştu.

Kent içindeki ve ovadaki derelerin temizliğine de el attıklarını belirten Başkan Altepe, özellikle sanayi bölgelerinin arıtma tesislerini çalıştırmasıyla ilgili telkinlerde bulunacaklarını söyledi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisi ile diğer sanayi bölgelerine örnek olduğuna da dikkati çeken Başkan Altepe, “Diğer sanayi bölgelerinin arıtma tesislerini çalıştırmaları için yaptırımlar uygulanacak. Arıtmasını çalışmayan veya derelere deşarj yapan işletmeler haksız rekabete neden oluyor. Üstelik Bursa’nın geleceğini katlediyor. Bursa ovasından geçen dereler artık temiz akacak. Bunu için çevreyi kirleten hiç kimseye göz açtırmayacağız" diye kaydetti.

“BURSA HAVA YOLLARINI KURACAĞIZ"
Bursa’da yalnızca şehir içi ulaşımda değil şehirlerarası ve hatta ülkelerarası ulaşımda da önemli adımlar atacaklarını belirten Başkan Altepe, deniz ulaşımına Kadıköy-Kabataş seferlerini de eklediklerini hatırlattı. Hava ulaşımı konusunda ise Yunuseli Havaalanı’nı aktif hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’da birçok uçak sahibi iş adamımız var. Hiçbirinin uçakları Bursa’dan kalkıp inemiyor. 400-500 nüfuslu bölgelerin havaalanlarında onlarca uçak var. Sürekli hareket halindeler. Türkiye’nin 4. büyük kentiyiz ancak havaalanımıza helikopter dahi inmiyor. Bunu iş adamlarımızın da desteği ile en kısa zamanda çözeceğiz. İnanıyorum ki Bursa Hava Yolları’nı en kısa zamanda hep birlikte kuracağız” şeklinde konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar’ın yanı sıra çok sayıda işadamının katıldığı yemekte DOSAB-SİAD Başkanı Ceyhun Özüm, Başkan Altepe’ye Bursa’nın geleceğine yön verecek projeleri sanayici ve işadamları ile paylaştığı için teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 11:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?