6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Deriden gelin başları

DERİDEN GELİN BAŞLARI

Osmangazi Belediyesi tarafından geçmişten günümüze taşınan tarihi Ördekli Hamamı, kültür merkezi olarak birçok faaliyete ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Çiçek Örgü Dokuma Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Rukiye Konyalı, Ördekli Kültür Merkezi’nde açtığı “İlk Hayalim” adlı deri el sanatları sergisiyle görenleri büyülüyor. 100 deriden yapılmış eserin yer aldığı sergi Antalya, Sivas, Samsun ve Balıkesir yöresine ait gelin başları, çizgi film karakterleri, aynalar, takı kutuları ve resim çerçevelerinden oluşuyor. Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getiren Rukiye Konyalı, sergiyi “iki senelik bir emeğin karşılığı” olarak değerlendiriyor. Sergideki tüm eserlerin bitkisel sepilen deri ile atık derilerin değerlendirilmesi sonucu elde edildiğinin altını çizen Konyalı, genç yaşına rağmen ortaya koyduğu performansla büyük takdir topluyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a desteğinden dolayı teşekkür eden genç öğretmen adayı, tüm Bursalıları sergiyi gezmeye davet etti. “İlk Hayalim” adlı deri el sanatları sergisi Ördekli Kültür Merkezi’nde 16 Eylül’e kadar meraklılarıyla buluşmaya devam edecek.

DERİDEN GELİN BAŞLARI
DERİDEN GELİN BAŞLARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 11:37:05
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 11:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?