3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dernek yöneticileri profesyonelleşiyor

Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) işbirliğinde İngiltere Büyükelçiliği'nin finanse ettiği 'Sivil toplum yöneticisi eğitimi' projesiyle dernek yöneticileri artık profesyonelleşecek.

Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, MAKSİFED ve İngiltere Büyükelçiliği ortaklığında hazırlanan 'Sivil toplum yöneticisi eğitim' projesi, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Eğitime katılan dernekler oluşturulan 'Dernekler proje platformu'nun da açılışının yapıldığı toplantıda proje hakkında detaylı bilgi verildi. Daha sonra konuşan Vali Şahabettin Harput, partilerin yanı sıra demokrasinin olmazsa olmazının sivil toplum kuruluşları (STK) olduğunu söyledi. STK, dernekler ve vakıfların halkı özgür düşünce etrafında toplayan unsurlar olduğunu kaydeden Vali Harput, yasal hale gelen bu unsurlar için insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. STK'ların güçlenmesiyle demokrasinin güçleneceğini, insan haklarının en iyi şekilde kullanılacağını ifade eden Harput, dernek yöneticilerinin eğitim konusunda Bursa'nın her konuda olduğu gibi yine öncülük edeceğini dile getirdi.

MAKSİFED Başkanı Serhas Bekişoğlu ise Bursa'nın dernek ve STK'lar açısından zengin bir şehir olduğunu anlattı. Amaçlarının STK yöneticiliğini bir meslek olarak tanımlamak olduğunu vurgulayan Bekişoğlu, derneklerin profesyonelce yönetilmesini istediklerini kaydetti. Daha sonra Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel, 'STK'lar ve yönetişim' konulu bir sunum yaptı.

Toplantının sonunda MAKSİFED Başkanı Bekişoğlu, desteklerinden ötürü Vali Harput'a plaket verdi. Uzman eğitmenler tarafından verilecek 156 saatlik teorik eğitime ek olarak 40 saatlik staj görecek olan 70 katılımcı, eğitim sonunda katılım ve performans kriterlerine göre sertifikalandırılacaklar ve Türkiye'nin bu konuda sertifikalı ilk sivil toplum kuruluşu yöneticileri olacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?