3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dernekten yardım kampanyası

İnegöl Mehter Derneği, İsrail'i yaptığı katliamlardan dolayı kınarken, Gazze'deki saldırılarda yaralanan, evleri yıkılan, mağdur duruma düşürülen insanlar için yardım kampanyası düzenledi.

İnegöl Mehter Derneği Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen yardım kampanyasına, SP İnegöl İlçe Seçim Karargah Başkanı Fahrettin Bayraktar ile çok sayıda davetli katıldı.

Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz, "Gazze, üç bin yıllık bir tarih ve kültürün coğrafyasıdır. Birçok medeniyet buradan geçmiştir. Osmanlı egemenliği 4 yüz yıl buralara can vermiş, ışık saçmıştır. Kısacası Gazze bizim de canımızdır. Atalarımızın göz nuru ile bezediği eserlerin yanında, birçok da can vermişizdir. Gazze halkı, bugün katliam ve kuşatma altındadır. ABD, İngiltere, Fransa gibi emperyalist devletlerce Filistin topraklarına kurulan İsrail devleti, yıllardır hiç kimseye kulak asmadan, çoluk, çocuk demeden katliamlarına devam etmektedir. Bugün 5. gününe giren saldırılarda 400'den fazla kardeşimiz şehit olmuş, binlercesi de ağır şekilde yaralanmıştır. Bu zalim, bu gözü dönmüş siyonistler ve yandaşları Gazze halkını aç, susuz, yoksul ve umutsuz bırakmayı bir marifet olarak kabul ediyor. Bugün Gazze kuşatma altında, çocuklar, gençler, yaşlılar ölüyor. Okulları, hastaneleri, evleri neleri varsa orantısız güçleriyle kalleşçe, siyonistçe ve yahudice bombalanıyor, yakılıyor ve yıkılıyor. Şu anda böyle bir pervazsızlığı, böyle bir insanlık suçunu işleyebilecek dünyada iki devlet vardır. Biri İsrail, diğeri ABD'dir. Ey insanlık tarihinin vahşi canavarı İsrail! Dün Hitler zulmünün soykırım olduğunu belirterek insanlıktan merhamet dilendiniz. Yaptıklarınızın Hitler'in yaptıklarından ne farkı var? Bu insanlık dışı politikayı sürdürdükçe tüm dünya halkları sizlere bir gün unutamayacağınız bir ders verebilir. Yaptığınız acımasız zulümler bir gün sizlere, yaşayamayacağınız oranda, acılarla bumerang gibi geri dönebilir. Bu kadar devlet ve millete bugüne kadar yaptığınız saygısızlığın bir sınırı olabilir. Gün olur bıçak kemiğe dayanabilir" diye konuştu.

Gazze'de yaşayanların dramını bir nebze olsun hafifletmeye yardımcı olabilmek amacıyla İ.H.H. aracılığı ile yardım toplanacağına da işaret eden Mehmet Semiz, herkesi kampanyaya katılmaya çağırdı. Konuşmanın ardından toplantıya katılanlar para yardımında bulundu. Toplanan yardım İ.H.H.'nın İnegöl'deki temsilcisi niteliğinde olan İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkan Yardımcısı Naci Köseoğlu'na teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?