3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dertlerini Başbakan'a faksladılar

EMEKLİLER DERTLERİNİ BAŞBAKAN'A FAKSLADI

Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi üyeleri, mevcut aylıklarının düzeltilmesi için Başbakan RecepTayyip Erdoğan başta olmak üzere bazı bakanlık ve partilere taleplerini faksla gönderdi.

Heykel PTT önünde bir araya gelen yaklaşık 20 sendika üyesi, sloganlar atarak emeklilerin mevcut maaş koşullarını protesto etti. Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman, Türkiye'de 8 milyon 800 bin emekli ile dul ve yetimin yaşadığını söyledi. Emekli vatandaşların sağlık ve ekonomi açısından birçok derdinin olduğunu belirten Onayman, sendika olarak devletten birtakım taleplerde bulunduklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer,

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti, CHP, DTP ve MHP grup başkan vekillerine taleplerini bildirdiklerini ifade eden Onayman, "Bizim sıkıntılarımız, sağlıkla sınırlı değildir. Bugün emeklilerin büyük bir çoğunluğu açlık sınırının altında. Yıllardır çıkarılamayan intibak yasasının çıkarılmasını ve emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesini istiyoruz. Kampanyamız süresince sıkıntılarımıza dikkat çekmek için değişik eylem ve etkinlikler yapacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Onayman, taleplerinin yazdığı açıklamaları faksladı.

EMEKLİLER DERTLERİNİ BAŞBAKAN'A FAKSLADI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:52:05
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 18:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?