3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dev köpekbalığı ağlara takıldı

Bursalı balıkçıların ağlarına takılan 4 metre boyundaki dev köpek balığı ile ağzına bir insanın kafasının rahatlıkla sığdığı 45 yaşındaki fener balığı, görenleri hayrete düşürdü.

Yağışların ardından işleri açılan balıkçıların ağlarına takılan balık çeşitlerinde de artış gözlendi. Bandırma açıklarında ağlara takılan 4 metre uzunluğundaki köpek balığı ile 45 yaşındaki fener balığı, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Kocamanlar Balık Market'te teşhir edildi. Bu tür balıkların çok nadir bulunduğunu söyleyen Maşallah Kocaman, "Vatandaşlar bu balıkları görünce çok şaşırıyor" dedi.

4 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki 'Çatal Kuyruk' (Lanna Nasus) cinsi köpek balığına Türklerin çok fazla rağbet etmediğini ifade eden 25 yıllık balıkçı Kocaman, "Bu tür balıkları bizim insanımız yemiyor. Biz de İstanbul'daki otellere satıyoruz. Otellerde kalan turistlere ikram ediliyor" şeklinde konuştu. Köpek balığının etinin bembeyaz olduğunu dile getiren Kocaman, "Eti çok lezzetli olan bu balığın kavurması ve şişi yapılıyor" dedi.

Öte yandan, ağlara takılan fener balığı ile ilgili bilgi veren Kocaman, "Bu balık diğer fener balıklarından farklı. Bazen 3-4 kilogramlık fener balıklarını yakalıyoruz. Ama bu yaş ve kiloda çok fazla bulunmuyor. Yaklaşık 45 yaşında ve 35 kilogram ağırlığında. Yakaladığımızda karnından çok sayıda küçük balık çıktı.Yoldan geçen vatandaşlar bu balıkları görünce mağazamıza uğrayıp fotoğraf çektiriyor" diye konuştu.

Balıkları sattıklarını söyleyen Kocaman, "Balıkları çeşitli şehirlerdeki bazı otel ve restoranlara sattık. Fakat bir süre mağazamızda sergileyeceğiz. Daha sonra sahiplerine vereceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?