3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Devlet hastanesi normale dönüyor

Bursa'da çıkan yangın sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi normale dönüyor.

Yapılan olumsuz açıklamalar sonrası hasta sayısında düşüş yaşandığını belirten Başhekim Osman Naci Çelik, zarar gören üniteler dışında her türlü poliklinik hizmeti verebilecek durumda olduklarını söyledi.

Bursa'da çıkan yangın sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde hayat normale dönmeye başladı. Hastane içerisinde ekleme kablolarla elektrik beslemesi yapılırken, yangından zarar gören lambaların ise onarımı yapılıyor.

Olayın ardından ilk kez açıklama yapan Başhekim Osman Naci Çelik, yapılan olumsuz açıklamalar sonrası hasta sayısında azalma yaşandığını ifade etti. Zarar gören üniteler dışında poliklinik hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmadığını kaydeden Çelik, "Olay sonrası zarar gören ve elektrik verilemeyen cihazların bulunduğu ünitelerde hizmet veremiyoruz. Genel yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, doğumhane ve yeni doğan yoğun bakım ünitemiz şu anda hizmet veremiyor. Olayın olduğu erken saatlerde personelimiz tarafından gereken temizlik yapıldı ve 2 bin hastayı ayakta tedavi ettik. Ancak basındaki hastane ile ilgili haberler ve bazı meslek odaları, sendika temsilcileri ile bazı kişilerin olumsuz beyanatları yüzünden hastaneye müracaatlar azaldı. Bu olayın ertesi günü poliklinik sayısı 650 civarında olup daha sonraki gün bu sayı bin 500'e çıktı. Bugün 2 bin kişiye poliklinik hizmeti verildi. Aslında hastanemizin tüm poliklinikleri, laboratuvarı ve yangında zarar gören MR-tomografi bölümü dışındaki radyoloji
ünitemiz faaliyette. Biz günde 3 bin 500 hastaya hizmet verebilecek iken hastaların maruz kaldığı bilgi kirliliği dolayısıyla tam kapasiteyle çalışamıyoruz" diye konuştu.

Olay gecesi tüm personelin cansiperane şekilde çalıştığını ifade eden Çelik, yoğun dumana maruz kalmalarına rağmen 15 dakikada yoğun bakımdaki 16 hasta ve diğer kliniklerdeki hastaların tahliye edildiğini açıkladı.

Kablo ve diğer mimari yapı hakkındaki eleştirilere anlam veremediğini söyleyen Çelik, "Bu kabloları döşeyen ne başhekimlik ne de hastane idaresi. Bunlar hastanenin yapımı aşamasında projelendirilen, uygulanmış malzeme ve yöntemler. Bu bizim eleştirileceğimiz bir konu değil. Bursa veya Türkiye'de son 1 yıl içinde açılan hastanelerde bahsedilen özellikli kablolar yok. Bizim hastanemiz 2002 yılında açıldı ve burası o günkü mevzuata göre projelendirilmiş bir binadır. Bizim hastane yönetimi olarak teknik konular hakkında ne savunma yapma ne de eleştirilme durumumuz yok. Ben hastane idaresinin ve benim böyle suçlamalara maruz kalmamıza anlam veremiyorum. Daha teknik bilirkişiler incelemelerini tamamlayıp rapor sunmamış iken, idarecilerin ileri geri suçlanmasını anlamakta güçlük çekiyorum.İşi birileri farklı boyutlara çekerek farklı amaç içinde olabilir. İdare veya benim bu tür olayların içerisine çekilmem doğru değil. Gereken inceleme sonunda karar verilecek" şeklinde konuştu.

Zarar gören ünitelerin en kısa zamanda onarılarak faaliyete geçeceğini açıklayan Çelik, "Hastanemizdeki mevcutlara göre elektrik veya diğer donanım tespiti ve projelendirme çalışmaları, Uludağ Üniversitesi'nden gelecek olan teknik heyet tarafından yapılacak. Bu talebi Sağlık Müdürlüğü üniversiteden isteyecek. En kısa zamanda çalışma tamamlanacak ve projeyi biz aldıktan sonra hemen ihale edeceğiz. Zarar gören üniteleri hemen devreye sokacağız. Yeni yapılacak bu düzenlemede mutlaka uygun olan kablo ve malzeme kullanılacak" açıklamasını yaptı.

Öte yandan, hastaneden poliklinik hizmeti almak isteyen hastaların 295 55 55 numaralı telefondan randevu alabileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 10:30:08
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 10:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?