5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

DHKP-C sloganına 14 gözaltı

Bursa’daki 1 Mayıs gösterilerinde tek tip elbise giyerek yasadışı DHKP-C lehine slogan attıkları polis kamarasından tespit edilen ve aralarında öğretmen bir çiftin de bulunduğu 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 1 Mayıs’ta Gökdere Meydanı’nda düzenlenen işçi bayramında, Halk Özgürlükler Cephesi (HÖC) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerinin arkasında tek tip elbise giyerek, yasadışı DHKP-C örgütü lehine slogan atmaları polisin kamerasından tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olayla alakalı olarak, Teleferik Mahallesi’ndeki bir okulda öğretmenlik yapan TAYAD üyesi Yalçın (41) ve Mehtap Zeynep Ö. (33) çiftiyle, yine aynı derneğe üye Levent E. (32) Gemlik’te gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Halkın Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyesi oldukları iddia edilen Selda B. (23), Fethi H. (25) Elif A. ise Orhangazi’de, Çiçek Ç.(20) ve Cenk B.(25) ise Mudanya’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı.

Şehir merkezinde ise yine HÖC üyesi Binali G. (32), Hale D. (25), Çiğdem T. (23), Seyran P. (20), Sunay Y. (22), ve üniversitede saymanlık yaptığı belirlenen Fahrettin Y. (32) gözaltına alındı.

Zanlıların, "Yasadışı örgüt üyesi adına slogan atmak ve devletin suç saydığı fiili övmek" suçlarından adliyeye sevk edilirken, bazılarının zafer işareti yaptıkları gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 15:50:51
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 13:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?