3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dijital çaycı

Bursa'da bir çay ocağı işletmecisi, telefon masrafları yüzünden çay sipariş edemeyen müşterilerine internet ve msn üzerinden sipariş alıp servis yapmaya başladı. 

Kent merkezindeki bir iş hanında arkadaşı Erdoğan Şirin ile birlikte 13 yıldır çay ocağı işleten Ramazan Öztürk, diyafondan ve telefondan sipariş alırken yaşadığı sıkıntılara son vermek için iş yerine bin YTL masraf ederek bilgisayar aldı. Çay ocağına hızlı internet bağlatan Ramazan Öztürk, mail adresi ve MSN (messenger) ile müşterileriyle irtabata geçmeye başladı. Öztürk bütün müşterilerine mail adresini dağıtarak MSN'lerine eklemelerini sağladı. Kısa sürede işyeri sahiplerini telefon masrafından internet sayesinden kurtaran Öztürk, çay satışlarında artış olduğunu belitti. 

Müşteri potansiyelinin geniş olduğu bir bölgede çalıştıklarını söyleyen Ramazan Öztürk, "Bazı müşterilerimiz telefondan, bazıları da diyafondan sipariş istiyor. Diyafonlar, olumsuz hava şartlarında pek randımanlı olmuyor. Biz de müşterilerimize internetle ulaşma yolunu denedik. Teknoloji çağındayız. Bunu denemek aklımıza geldi. Biz de müşterilerimize mail adresimizi verdik. Onlarda hem telefon masrafından hem de zor anlaşılan diyafon sesinden kurtulmuş oldu. Bizim ve müşteriler için avantajlı bir durum. Müşterilerden olumlu tepki aldık. Onlarda oturdukları masadan çay siparişi verebiliyor. İnternet yoluyla bize basit bir şekilde ulaşabiliyorlar" dedi. 

Özellikle kış aylarından diyafonlanlarda arızalar meydana geldiğini ve müşterinin siparişlerini anlayamadıklarını söyleyen Erdoğan Şirin, "Bazı müşterilerin telefon faturasından dolayı çay siparişi veremiyorlardı. İnternet bağlattıktan sonra oturdukları yerden sipariş verebiliyorlar. Bu sayede çay satışlarımızda artış yaşandı" diye konuştu. 

İnternetten çay siparişi veren İş hanı çalışanları ise uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek, "Bu sayede yerimizden kalkmadan ve telefon masrafı olmadan çay siparişi verebiliyoruz. Gelen müşterilerimizin yanında çay siparişi vermek için zaman da harcamıyoruz. Teknolojinin çay ocaklarında kullanılması çok güzel" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 11:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?