2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Dikey yollara neşter

DİKEY YOLLARA NEŞTER

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi için kamulaştırma çalışmalarını başlattı.

Şehrin doğu batı aksındaki ulaşım meselesini raylı sistem projesiyle çözen ve Ankara-İzmir Karayolu'nun yükünü de kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının sürdüğü 30 metrelik imar yolu ile azaltmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, şehir içi dikey yolların sağlıklaştırılması için de çalışmaları başlattı. Yıllardır konuşulmasına rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamayan, İncirli ile Musababa Caddesi'ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi'nin genişletilmesi için kamulaştırma çalışmalarının startı verildi.

Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki cadde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının ardından 15 metre genişliğe ulaşacak. Çalışmalar kapsamında yolda kalan 47 ayrı parsel üzerindeki 45 adet bina ile 10 adet arsanın kamulaştırılacak. Bir taraftan kamulaştırılacak bina sahipleri ile görüşmelere başlanırken Başkan Altepe, Dağyolu Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar'ın da katıldığı inceleme gezisinde Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Altepe, kamulaştırmalar yapılarken hiçbir bina sahibinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Şehir merkezindeki ulaşım sıkıntısının ortadan kalkması için yatay yolların yanında dikey yollarda da genişletme çalışmalarının şart olduğunu ifade eden Altepe, "Çalışmalar tamamlandığında Davutkadı ile Musababa arasındaki ulaşım büyük ölçüde rahatlayacak. Bina sahipleriyle görüşmelerimizi başlattık. Herkesle anlaşma yoluna gideceğiz. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Burada evi kamulaştırılan vatandaşlar, bizden aldıkları paralarla yine bu bölgelerden bir ev satın alabilecek" dedi.

DİKEY YOLLARA NEŞTER
DİKEY YOLLARA NEŞTER
DİKEY YOLLARA NEŞTER
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 09:53:00
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 15:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?