6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dikkaldırım'a kültürpark yapılıyor

BURSA EN BÜYÜK KÜLTÜRPARKINA KAVUŞUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi vatandaşlar tarafından bugüne kadar kullanılamayan Dikkaldırım’daki kavaklık alanı ‘Dikkaldırım Odunluk Kültürparkı Projesi’yle Bursa’ya kazandırıyor.

Türkiye’nin en fazla göçü alan kenti olması nedeniyle yapılaşmanın her geçen gün arttığı Bursa’da, halkın nefes alabileceği yeni rekreasyon alanları oluşturmaya çalışan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dikkaldırım ve Odunluk bölgesine değer katacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Yaklaşık 500 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan ‘Dikkaldırım Odunluk Kültürparkı’, 400 bin metrekare alana sahip Reşat Oyal Kültürparkı’ndan daha büyük bir rekreasyon alanı olarak kente kazandırılıyor.

Proje kapsamında devam eden Nilüfer Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç ile yüklenici firmanın sorumluları Murat ve Mesut Öztimur’dan bilgiler aldı. Bölgenin taşkın su sahasında kaldığını hatırlatan Başkan Altepe, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Nilüfer Deresi Islah Projesi’nin DSİ 1. Bölge Müdürlüğü’nce onaylandığını ve dere ıslah çalışmalarının hızla sürdüğünü vurguladı. Parkın yapılacağı alanın 1. derece doğal sit alanı içerisinde kalması nedeniyle hazırlanan avan projenin de Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce onaylandığını dile getiren Başkan Altepe, projeyle ilgili tüm onayların alındığını ve en büyük kültürparkın yapılması önünde bir engel bulunmadığını belirtti.

Yapılaşma yoğunluğunun fazla olduğu tüm bölgelere park, yeşil alan, oyun alanı ve spor alanı gibi tesisler kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’ya nefes aldıracak alanlar üretiyoruz. Bunun için de kamulaştırma başta olmak üzere her yolu deniyoruz. Tüm semtlerimizi yeşille buluşturmayı hedefliyoruz. İstiyoruz ki halkımız bu tür sosyal donatı alanlarına kendi mahallelerinde yürüme mesafede ulaşabilsin. Buraya yapacağımız kültürpark, mevcut kültürparktan daha büyük bir alana sahip. Hem Osmangazi hem de Nilüfer ilçelerine hitap edecek ve bölgeye vizyon katacak bir proje olacak” dedi.

Bugüne kadar vatandaşlar tarafından kullanılmayan alan, uygulanan proje ile hem yöre halkına, hem kent bütününe hizmet edebilecek kapasitede bir kentsel park kimliği kazandırılarak kullanıma açılacak. Proje kapsamında açık aktivite alanları, ormanlık alanlar, yürüyüş yolları, koşu yolları, park girişlerine konumlandırılmış küçük spor tesisleri ve spor kompleksi önerileri bulunuyor. Park içerisinde park bütününü dolaşan koşu ve bisiklet yolları basketbol sahası, tenis kortları, yüzme havuzu, mini futbol sahası, standart ölçülerde futbol sahası, çocuk oyun alanları, paraşüt kulesi, tırmanma duvarı, dinlenme alanları da projede yer alıyor.

BURSA EN BÜYÜK KÜLTÜRPARKINA KAVUŞUYOR
BURSA EN BÜYÜK KÜLTÜRPARKINA KAVUŞUYOR
BURSA EN BÜYÜK KÜLTÜRPARKINA KAVUŞUYOR
BURSA EN BÜYÜK KÜLTÜRPARKINA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 11:17:03
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?