4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dikkaldırım'da sondaj devam ediyor

Bursa'da, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından bölgenin sit alanı olduğu gerekçesiyle durdurulan sondaj çalışmaları yeniden başladı.

300 metrede devam eden çalışmalar 2 bin metre derinlikte son bulacak.
Dikkaldırım'daki sondaj çalışmaları kurul engelinin aşılmasının ardından yeniden başladı. 15 gündür devam eden çalışmalarda 300 metre derinliğe inildi. Daha önce 180 metrede çıkartılan soğuk su, 2 bin metreye kadar inilecek sıcak su kuyu çalışmalarında kullanılıyor. Türkiye'nin en büyük sondaj ekibinin yürüttüğü çalışmaların yaklaşık 2 ay sonra tamamlanması bekleniyor.

Termal kaynağı verimliliğine göre projelerin şekilleneceğini ifade eden özel idare yetkilileri, önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir değerlendirme toplantısı yapılacağını belirtti. Bursa'nın yer altı zenginliğini değerlendirmek istediklerini kaydeden yetkililer, "İstenilen verim alındığında termal kaynak tesisleri istediği kadar sıcak su kullanabilecek. Suyun derecesi ve miktarına göre kent ısıtmasında kullanılacak. Sıfır maliyetli organik tarım ve seracılıkta Bursa'da gelişecek. Hedefimiz Bursa'nın jeotermal zenginliğini tüm dünyaya duyurmak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?