6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Dilsiz sanıklara 'sessiz olun' uyarısı

HAKİMDEN SAĞIR VE DİLSİZ SANIKLARA SESSİZLİK UYARISI

Bursa'da, chat yaparken kız meselesi yüzünden küfürleştikleri sağır ve dilsiz genci bıçaklayıp 350 lirasını gasp ettikleri iddia edilen sağır ve dilsiz 2 genç, ilk duruşmada tahliye oldu. Mağdurun işaret diliyle ifade vermesi sırasında sanıklar el kol işaretiyle mağdureye bir şey anlatmaya kalkınca hakim sessizlik uyarısında bulundu.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli yağma" suçundan 15 yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sağır ve dilsiz sanıklar E.K. ile F.Ö., ilk defa hakim karşısına çıktı. Chat yaparken kız meselesi yüzünden küfürleşip buluştukları sağır ve dilsiz E.Ç.'nin (23) 350 lira parası ile cep telefonunu gasp ettikleri öne sürülen sağır ve dilsiz sanıklar, tercüman vasıtasıyla ifade verdi.

Olayı işaret diliyle anlatan E.K., "Ben müşteki E.Ç.'den 350 lira borç istedim. Kendisi ile lokalde buluştuk. Bu sırada yanımıza diğer sanık F.Ö. geldi. Müşteki E.K. bana 350 TL'yi verdikten sonra F.Ö. ile aralarındaki husumet yüzünden tartışmaya başladı. Benim yanımdan ayrıldılar. F.Ö. bir süre sonra yanıma geldiğinde E.Ç.'yi dövüp bıçakladığını söyledi. Birlikte olay yerinden kaçtık. Biz gasp yapmadık" dedi.

Diğer sanık F.Ö. ise müşteki E.Ç. ile chat yaparken küfürleştiklerini, bu yüzden aralarında bir husumet olduğunu söyleyerek, "Bu konuyu kendisi ile konuşmak istedim ancak bana yine hakaret edince aramızda kavga çıktı. Kendisini dövdüm fakat SIM kartını gasp ettiğim doğru değil. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Olayın mağduru E.Ç. ise polise kendisinin gasp edildiği yönünde verdiği ifadelerin doğru olmadığını belirterek sanıklardan şikayetçi olmadı. Mağdur E.Ç., "E.K. benden borç istedi, ben de bir haftalığına kendisine borç para verdim. Ancak F.Ö. ile önceden bir husumetimiz vardı. Bu yüzden kavga ettik. Beni gasp etmediler. Kendilerinden şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Mağdur E.Ç.'nin ifade verdiği sırada, sanıklar el kol işaretleri ile mağdura bir şeyler anlatmaya kalktı. Bunun üzerine mahkeme heyeti başkanı Hatice Tuna, sanıkları sessizce yerlerinde oturmaları konusunda ikaz etti.

Mahkeme, her iki tutuklu sanığın da tahliyesine karar verdi.

HAKİMDEN SAĞIR VE DİLSİZ SANIKLARA SESSİZLİK UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 13:59:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 10:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?