2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Din görevlileri kahvaltıda buluştu

DİN GÖREVLİLERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Türk Diyanet Vakıf Sen Yenişehir İlçe Temsilciliği, din görevlilerini kahvaltıda buluşturdu.

Bir pastanede gerçekleştirilen kahvaltıya, Yenişehir Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, Vaiz Kasım Kaya, Türk Diyanet Vakıf Sen Bursa Temsilcisi Hilmi Şanlı, Türk Diyanet Vakıf Sen Yenişehir Temsilcisi İbrahim Subaşı ve din görevlileri katıldı. Subaşı, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, bu kahvaltının düzenlenmesindeki gayenin tanışma ve kaynaşma olduğunu söyledi. Din görevlilerinin de hakları olduğunu ve bu hakların bilinmesi gerektiğini belirten Subaşı, daha sonra sözü Bursa Temsilcisi Hilmi Şanlı'ya bıraktı.

Şanlı, 92 yılından bu yana ülkemizde memur sendikacılığının başladığını ve o günden bu güne memurların da haklarını aramaya başladığını ifade etti. Sendikaların kimsenin alternatifi olmadığını söyleyen Şanlı, "Biz sadece üyelerimizin ve milletimizin birlik beraberliğine katkıda bulunmak ve memur arkadaşlarımızın haklarını aramak için varız" dedi.

Diyanetin, Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir köprü görevi gördüğünü, bu yüzden çok önemsediklerini söyleyen Şanlı, "Eskiden her şey siyasetçilerin ya da bürokratların iki dudağı arasındaydı. Fakat şimdi meselelerimizi iletmek için, haklarımızı istemek için sendikalar var" dedi.

Şanlı, maksatlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu, Türk Diyanet Vakıf Sen'in memurun haklarını biraz daha ileriye götürmek için var olduğunu belirtti.

DİN GÖREVLİLERİ KAHVALTIDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 14:32:03
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 20:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?