4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Din görevlilerinden anlamlı yardım

Bursa'da, Yıldırım Din Görevlileri Derneği, ihtiyaç sahiplerine kol kanat geriyor.

İhtiyaç sahiplerine maddi ve manevi destek verdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Adnan Yalanız, "Yıldırım, Bursa, hatta yurtdışında yaşayan vatandaşlara elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. İsviçre'ye çok sayıda Diyanet ilmihali ve Kur'an-ı Kerim yolladık. Okullar arası şampiyonada Türkiye 4'üncüsü, Bursa birincisi olan Anadolu İlköğretim Okulu'nun bütün giderlerini karşıladık. Toplu sünnetler, toplu düğünler gibi faaliyetlerimizle ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürdük. Üniversite öğrencilerine burs, ortaöğretim ve ilköğretim öğrencilerine kırtasiye yardımı yaptık" dedi.

Engelliler Haftasında da bir çok faaliyete imza atacaklarını söyleyen Yalanız, "10 - 15 Mayıs'ta Engelliler Haftasında engelli vatandaşlarımıza da destek olacağız. 150 arkadaşımız için tekerlekli sandalye temin ettik. Bu hafta nedeniyle arkadaşlarımıza nasıl yararlı olabileceğimiz yönünde araştırmalarımız var. Örneğin konuşan kol saati gibi. Bu saatte bulunan tuşa basılı tutulduğunda, saatin kaç olduğunu size sesli bir şekilde söyleyebiliyor. Bunlardan arkadaşlarımıza temin etmek istiyoruz. Ancak şunun da altını çizmek istiyorum ki, engelli arkadaşlarımız her zaman hatırlanmalı. Biz onları her zaman hatırlarsak, her zaman destek olursak, engel diye birşey zaten kalmaz" diye konuştu.

Kendilerine güvenen ve destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Bursa Yıldırım Din Görevlileri Deneği Başkanı Adnan Yalanız, "Gece gündüz ihtiyaç sahiplerimiz için durmadan koşturuyoruz, koşturmaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahiplerine her zaman kapılarımız açık. Bize destek veren ve güvenen bütün vatandaşlarımıza, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 12:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?