2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Din görevlilerine uyuşturucu konferansı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürü Yesari Vural, kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda anne ve babaların çocuklarına örnek davranışlar sergilemesi gerektiğini söyledi. Vural, çocuklarla birebir ilişkilerde yargılamama, ahlak derslerinden kaçınma ve tehdit etmemenin ise mücadeleye katkı sağlayacağını bildirdi.
Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürü Yesari Vural, 'uyuşturucu ile mücadele' konusunda sivil toplum örgütleri ile işbirliği kampanyası çerçevesinde Osmangazi'deki 300 din görevlisine Eğitim Araçları Salonu'nda konferans verdi.
Daha önce yaptıkları toplantılarda öğrenci velisi olan annelere hitap ettiklerini, babaların da eğitilmesi konusunda şikayetler aldıklarını anlatan Yesari Vural, velilere din görevlileri aracılığıyla daha kolay ulaşacaklarını ifade ederek, "Din görevlilerinin en az bin kişiye ulaşma imkanı var. 300 görevli 300 bin veli demektir. Velilerden çocuklarını takip etmelerini istiyoruz. Harçlıklarını gerekirse sınırlandırmalarını, çocuklarının arkadaş çevresini tanımalarını, yasaklayıcı davranmamalarını istiyoruz. Veliler, çocuklarıyla sürekli iletişim halinde bulunmalı" dedi.
İyi bir anne baba olmak için iyi bir iletişim, bunun için de yargılayıcı olmamak gerektiğine işaret eden Vural, "Ebeveynler, çocuklarını yargılamamalı, konferans vermemeli, tehdit etmemeli, ahlak derslerinden kaçınmalı. Çocuklarına şiddet uygulamamalı ve emir vermemeli. Eğer bunları yaparlarsa bire bir ilişkilerde daha kolay sonuç alabilirler" diye konuştu.
Uyuşturucu madde kullanımının en çok 17-25 yaş arasında görüldüğünü kaydeden Vural sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle ani tepki veren, saldırgan ya da asi davranışları olan, her şeyi reddeden ya da itaatkar olan, içe dönük olan ve yaşıtlarından aşırı etkilenen çocuklar risk grubundadır. Anne ve babalar madde bağımlılığı ile mücadele konusunda davranışlarıyla çocuklarına örnek olmalıdır. Bağımlılık yapıcı maddeleri kullanmak çok heyecanlı bir şey ve cesurluk olarak görülebilir. Bu nedenle ebeveynler tehlikeden bahsettikçe gençler sırf bu tehlikesi için bile bu maddeleri deneyebilirler. Madde kullanımı konusunda uygun bir şekilde konuşulursa madde kullanımının getirdiği gizlilik ve gizemin çekiciliği azaltılabilir."
Vural'ın konferanslarının önümüzdeki günlerde Nilüfer ve Yıldırım Müftülüğü'ndeki din görevlileri ile devam edeceği bildirildi.
İha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 13:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?