3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dink'in yazısındaki adres

İstanbul'da dün genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos Gazetesi binasının önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen gazeteci-yazar Hrant Dink'in bir yazısında yer verdiği ve savcılığa başvuruda bulunduğunu belirttiği Bursa'dan gönderildiği öne sürülen tehdit mektubundaki adresin "gerçekte var olmayan bir adres olduğu" bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, 10 Ocak'taki "Ruh Halimin Güvercin Tedirginliği" başlıklı yazısında "Bursa'dan gönderilen bir tehdit mektubu aldığını" belirten Dink'in, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu söylediği mektupla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına şu ana kadar ulaşan belge ya da bilgi bulunmadığını kaydettiler.

Dink'in başvurusunun ardından konunun istihbarat ve terör uzmanlarınca araştırılmış olabileceğine işaret eden yetkililer, "Bu konuda savcılığa yansıyan bir şey yok" dediler.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de tehdit mektubuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir belge olmadığını, bu konuda müdürlük bünyesindeki ilgili birimlerden de "böyle bir çalışma yaptık" yönünde bilgi gelmediğini ifade ettiler.

Mektupta yer verildiği bildirilen ve Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde olduğu iddia edilen adresi dün araştırdıklarını, ancak gerçekte o adresin bulunmadığını tespit ettiklerini kaydeden yetkililer, "O adresi araştırdık, Bursa'da öyle bir adres yok" diye konuştular.


aa
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 13:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?