3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Doğa fotoğrafları görücüye çıktı

Bursa'da, Ziraat Yüksek Mühendisi Harun Gülsün tarafından Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde çekilen 30 doğa fotoğrafının yer aldığı 'Kampüste Görmediklerimiz' isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Harun Gülsün, Görükle Yerleşkesi'nde çektiği doğal bitki ve kelebeklerden oluşan kişisel fotoğraf sergisini açtı.

Sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, Gülsün'e teşekkür ederek, "Birçok kimsenin baksa da belki göremeyeceği bu güzellikleri fark etmesini sağladığınız için teşekkür ederim. Sergi sayesinde yerleşkemizin aslında doğal güzelliklerle dolu olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. İnanıyorum ki yerleşkeye yolu düşenler artık etrafına daha farklı bir gözle de bakacaktır" dedi.

Mühendis Harun Gülsün ise yıllardan beri Türkiye'nin her yerinde doğa fotoğrafları çektiğini ve bunların sadece Görükle Yerleşkesi'ne ait olanların bir kısmını sergilemiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Tek eksiğimiz, bu hayatın tadını yeterince çıkaramayışımız. Bunun da sebebini kendi alışkanlıklarımızda aramak gerekir. Güneşin doğuşunu, gelinciğin açılışını, serçenin ötüşünü sürekli görüyor ve işitiyor olmamız, bu günlük olaylardaki harikuladelikleri gözümüzden kaçırır. Oysa biraz dikkat ve biraz değişik bakış açısı, belki de çoğumuzun özlediği bir hayattan daha iyi bir harikalar diyarında yaşamakta olduğumuzu bize gösterecektir. Bu sergide yer alan fotoğraflar, izleyenleri işte bu harikalar diyarında bir gezintiye çıkarıyor" diye konuştu.

30 doğa fotoğrafının yer aldığı sergi, 30 Ocak tarihine kadar hafta içi mesai saatleri içinde ziyaretçilere açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 12:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?