3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Doğal maden suyu çeşmesi kurudu

Bursa'nın Keles ilçesinde, Türkiye'nin maden suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan ve 5-6 firmanın şişeleme yaptığı bölgeden akan doğal maden suyu çeşmesi kurutuldu.

Keles-Bursa yolu üzerinde bulunan ve Çaybaşı köyünden çıkan maden suları, birçok firmanın burada üretim tesisi kurması ile yıllardan beri Türkiye'nin maden suyu ihtiyacının yüzde 70-80'ini karşılıyor. Yaşlıların, "Biz bildik bileli bu çeşmeden maden suyu akıyordu" dedikleri yol üzerindeki çeşme bir anda kurudu. Burada faaliyet gösteren SODAŞ firmasının çeşmenin yakınında sondaj yaparak bu suyu çektiği, ticari amaçla kullanmak için suyu aldığı iddia edildi.

Güneybayır köyü muhtarı ve azaları, Osmangazi Belediyesi'ne şifahen durumu anlattıklarını, fakat bir netice alamadıklarını söyledi. Köylüler, bunun üzerine, başka yerden çıkan normal suyu borular ile getirerek çeşmeye bağladı. Gerek Keles-Bursa yolunu kullanan vatandaşlar, gerekse bu köylerde ikamet eden vatandaşlar, çeşmeden akan doğal maden suyunun kesilmesinden şikayetçi. Vatandaşlar, çeşmeden eskisi gibi yine maden suyu akıtılmasını istiyor.
iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 14:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?