1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Doğalgaz abonesi yarım milyona ulaştı

Bursa'daki doğalgaz abone sayısının 20 Kasım itibariyle 500 bini aştığı bildirildi.
 
Bir dünya kenti olma yolunda emin adımlarla yürüyen Bursa'nın bu vizyonuna en önemli katkılardan biri Bursagaz tarafından gerçekleştirildi. 2004 yılında Çalık Grubu bünyesine geçmesinin ardından yeniden yapılanan ve müşteri odaklı bir firma haline gelen Bursagaz, iki yılda Bursa'daki doğalgaz abonesi sayısını yüzde 73 artırarak 20 Kasım 2006 itibariyle 500 bin'e ulaştırdı.
 
Bursagaz'ın 500 bin aboneye ulaşması ile ilgili bir açıklama yapan Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, yarım milyon rakamının psikolojik bir sınır olduğunu ve bu sınırı aşmanın kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi. 19 Nisan 2004 yılından bugüne kadar geçen yaklaşık iki buçuk yıllık sürede Bursalıların Bursagaz'a olan yaklaşımlarında da olumlu anlamada büyük bir gelişme yaşandığını kaydeden Altın, "Bu zor hedefe ulaşabilmek için tüm ekip olarak iki yıldır çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bursalı hemşehrilerimiz de bizim bu çabalarıma karşılık vererek doğalgazın konforunu ve ekonomisini tercih ediyorlar. Sonuçta hem Bursa, hem Bursalılar kazanmış oluyor. Buradan bir kez daha, modern ve dünya kentleri arasına girmiş bir Bursa için tüm hemşehrilerimizi doğalgaz kullanmaya çağırıyorum" dedi.
 
GEÇMİŞTEN BUGÜNE BURSAGAZ
1989 yılında 1470 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa ilinde doğalgaz dağıtım işini BOTAŞ Bursa Proje Müdürlüğü üstlenmiş, 1992 yılında Bursa ilk kez doğalgaz kullanmaya başlamıştı. 2002 yılında Bursa'da doğalgaz çalışmalarını yürüten BOTAŞ Bursa İşletme Müdürlüğü, Yüksek Planlama Kurulunun Kararı ile BOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı BURSAGAZ Genel Müdürlüğü olarak yapılandırıldı.
Bursagaz, özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2002/47 sayılı kararı ile özelleştirme programına alınarak Özelleştirme İdaresine devri yapıldı, ardından açılan ihale sonrasında 19 Nisan 2004 tarihinde Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye devredildi.
 
Bursagaz'ın Çalık Enerji bünyesine geçmesi ile kurum vizyon ve misyonu, kurumun temel değerleri yeniden oluşturuldu ve Bursagaz müşteri memnuniyetine odaklanmış, dünya standartlarında hizmet veren bir kurum haline geldi.
 
Bursagaz 2004 yılında kendine, 2008 yılı sonuna kadar tüm Bursa'yı doğalgazın konforu ile tanıştırma hedefini belirledi ve bu hedefe yönelik olarak yoğun bir şekilde altyapı çalışmaları ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bir yandan her yıl Bursa-Ankara arası mesafe kadar bölgeyi kazıp doğalgaz altyapısı döşer ve ardından tekrar asfaltlarken, bir yandan da doğalgazın yaygınlaşması için yoğun pazarlama ve iletişim faaliyetlerinde bulunuyor.
 
İLKLER VE YENİLİKLER
Öncü bir yaklaşımla Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünü bir çok ilk ve yenilikle tanıştıran Bursagaz, Abonelerin evlerinden çıkmadan doğalgaz sözleşmesi yapmalarına imkan tanıyan "Evinde Sözleşme", sanayi abonelerine özel bir çalışma olan "Sanayi Müşteri Hattı", e-imza, internet üzerinden proje onayı, online sigorta gibi çalışmaları ile öne çıkmakta.
 
SOSYAL FAALİYETLER
"Kurumsal Hemşehrilik" bilinci ile çalışan Bursagaz, Bursa'nın sosyal ve kültürel hayatına da çeşitli katkılar sağlıyor. 2 yıl boyunca Bursaspor'un ana sponsoru olarak Bursaspor'un yeniden Süper Lig'e çıkması için destek olan Bursagaz, Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği ana sponsorluğu ve Uluslararası Bursa Festivali sponsorluğunu üstlenerek Bursa'ya olan sorumluluğunu yerine getiriyor.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 17:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?