2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Doğalgaz çalışmaları başlıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Vekili Önder Sarı, Mustafakemalpaşa, Susurluk ve Karacabey'e verilecek doğalgaz için çalışmaların Nisan ayı başında başlayacağını söyledi. 

Doğalgaç toplantısına Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Kültür Hizmetler Müdürü Muzaffer Ceylan, Anadolu Gaz Bölge Müdürü Güngör Ateş ve Ova Gaz Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Delibalta katıldı. Toplantıda konuşan Anadolu Gaz Bölge Müdür Yardımcısı Güngör Ateş, "Üç ilçenin de projeleri çizildi, ihaleleri yapıldı. İlçelerin cadde ve sokaklarına doğalgaz borularının döşenmesine Nisan ayında başlanacak" dedi. 

Mustafakemalpaşa'da etüt çalışmaları yaptıklarını ve ilk kazmanın Hamidiye ve Yunus Emre Mahallelerinde vurulacağını söyleyen Ateş "Çalışmaların tamamın 5 yıl çerisinde bitirmek zorundayız. İlçelere ilk gazı 2007 Temmuz ayında vermeyi planlıyoruz. Abonelik 180 dolar olduğu gibi 7-8 taksite bölebileceğiz. Bir dairenin toplam doğalgaz maliyeti 4 bin YTL civarında. 20 bin 500 konuta sahip Mustafakemalpaşa'da yüzde 70 oranında abone olacağını planlıyoruz" diye konuştu. 

Belediye Başkan Vekili Önder Sarı da yaptığı konuşmasında, doğalgazın gelmesiyle her üç ilçenin de rahatlığa kavuşacağını dile getirerek, "Doğalgaz halkımıza hayırlı olsun" dedi. 

Daha sonra ise Sarı ve Ateş hazırlanan 19 maddelik protokole imza attı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 13:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?