3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Doğalgaz en ucuz yakıt

Konforlu ve çevreci bir yakıt olan doğalgaz, en ekonomik yakıt olma özelliğini koruyor.


Doğalgazla 100 metrekarelik bir alanda kömürden yüzde 51,49 LPG’den ise yüzde 75,61 daha az ödeyerek ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacı karşılanabiliyor.

100 metrekarelik bir alana sahip sobalı konutta ısınma ihtiyacında kömür, mutfak ve sıcak su ihtiyacının giderilmesinde de tüp kullanılırsa yıllık 2.150 TL harcanıyor. LPG kullanılması halinde ise yıllık maliyet 4.275,47 TL oluyor. Bu maliyet doğalgaz kullanılması halinde 1.042,93 TL’ye geriliyor. Böylece Doğalgazı tercih edenler ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacında doğalgaz kullanmayı tercih edenler, kömür ve tüp kullananlara göre yüzde 51,49, LPG kullananlara göre yüzde 75,61 daha az ödüyor.


Bursagaz Genel Müdürü Hasan Erbil Doyuran, doğalgazın ısınma ihtiyacının yanında mutfak ve banyoda da kullanılması sayesinde abonelerin yakıt giderlerinden yüzde 50’nin üzerinde tasarruf sağladıklarını belirtti. Doyuran, “Doğalgaz, diğer yakıtlara kıyasla çok daha ekonomik, güvenli, konforlu ve temiz bir yakıttır. Yanma verimi yüksektir. Diğer yakıtlara göre daha fazla tasarruf sağlar. Ucuzdur, aile bütçenizi zorlamaz. Isınmanın yanı sıra banyo ve mutfakta da hayatınızı kolaylaştırır. Artığı olmadığı için çevreyi kirletmez, hava kirliliğine neden olmaz. Doğalgaz ile hem evlerimiz hem de kentimiz temiz kalır” dedi.
Doğalgaz tesisat dönüşümü yaptıran Bursagaz abonelerini kışa girmeden baca ve baca bağlantılarını kontrol ettirmeleri, bacalı cihazların olduğu ortamlarda menfezlerin açık olmasına dikkat etmeleri hususunda uyaran Doyuran, “Doğalgaz tesisat dönüşümü yaptırmak isteyen abonelerin Bursagaz yetkili firma ile öncelikle doğalgaz dönüşüm sözleşmesi imzalaması ve tesisat dönüşümüne ait sigorta poliçesini muhakkak kontrol etmesi gerekir” dedi

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?