2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Doğanbey ihalesi için gün sayılıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey kentsel dönüşüm alanının yüzde 80 temizlendiğini belirterek, TOKİ'nin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını söyledi.


Osmangazi Belediyesi 2007 yılının son meclis toplantısını yaptı. Belediyenin aylık çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Altepe, özellikle kentsel dönüşüm projeleri üzerinde durdu. Kamulaştırma çalışmaları sona eren Doğanbey projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Altepe, "Hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Bölge yüzde 80 oranında temizlendi. İnşaatın başlamaması için hiçbir sebep yok. Önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilecek proje, 2008 yılının ilk aylarında uygulanmaya başlayacak. 2 yıl içerisinde inşaatların tamamlanmasını umuyoruz" dedi.


Osmangazi Belediyesi'nin bir diğer önemli projesi olan Kamberler Mahallesi kentsel dönüşüm ve Tarih Parkı'nın da ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Altepe, 55 bin metrekarelik park alanının tamamlanma aşamasında olduğunu ve 6 ay içinde hizmete gireceğini ifade etti. Tabakhaneler bölgesinin boşaltılması ve bu bölgede yapılacak kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi'ni beklediklerini belirten Altepe, "Dericiler, Badırga mevkiindeki bölgelerine taşındı. Tabakhanelerde sadece bu şirketlerin büroları bulunuyor. Onlar da önümüzdeki günlerde taşınacak. Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak bir sözleşme ile burada da kentsel dönüşüm projesi uygulanacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 02:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?