3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Doğanbey Projesi' hurdacılara yaradı

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin şehrin en merkezi noktasındaki Doğanbey Mahallesi'nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile başlattığı kentsel dönüşüm projesi en çok hurdacılara yaradı. Belediye ile anlaşma neticesinde eski evler yıkılırken, enkaz içinde hurda değeri taşıyan malzemeler akşam saatlerinde ayıklanıyor. 

Ellerinde demir kesme makası ile yıkım yapılan yerlerde çalışma yapan hurdacılar, bina içerisindeki demir parçalarını, alüminyum malzemeleri, ahşap malzemeleri ayırarak topluyorlar. Her akşam iş makinalarının çalışmasının bitmesinin ardından enkaz alanına gelen hurdacılar 40-50 kiloya kadar malzemeler toplayarak el arabalarına yüklüyorlar. Bir enkaz grubunda aynı anda 4-5 kişinin çalışma yapması dikkat çekerken, hurdacılar günlük 20 ila 30 lira arasında malzemeyi enkazdan çıkartabiliyorlar. 

Hurdacılar, birkaç ay sürecek yıkımlar için Osmangazi Belediyesine dua ederken, şimdilik enkaz paylaşımı konusunda her hangi bir gerginlik yaşanmıyor. Bu arada Doğanbey Projesi'nin dışında Kız Yakup Kamberler Projesinde de zaman zaman yapılan yıkımlarda hurdacılar malzeme bulma imkanına kavuşuyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 15:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?