4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Doğanbey'de ilk bloklar yükseldi

Bursa'nın en önemli kentsel dönüşüp projesi olan Doğanbey'de iki ayrı bölgede bloklar yükselmeye başladı.
Tugcu Plaza altındaki bölümde faaliyet gösteren Güneş İnşaatın yapımını üstlendiği 430 konutun su basmanları tamamlanarak birinci katın, betonları atılıyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında ihalesi yapılan bölümdeki binaların 550 günde teslim edilmesi gerekiyor.
Doğu tarafında da Ördekli Kültür Merkezi altında Şentürkler inşaatın şantiyesini kurup çalışmalara başladığı başka bir etapta ise bin 174 konut inşaatının hafriyatları tamamlandı, ilk blokta ise 5. kata ulaşıldı. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda 70 milyon lira kamulaştırma bedeli ödenerek 970 binanın yıkılması ile açılan alanda, şehrin en büyük dönüşüm projesinde lüks binaların 2 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Lüks dairelerin bir kısmının da bitime yakın satışları gerçekleştirilecek.

Toplu Konut İdaresi tarafından yürütülen çalışmada, Doğanbey, Kiremitçi, Tayakadın ve Kırcaali mahallelerini kapsayan yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda 2 bin 747 konut inşa edilecek. Tamamı 210 milyon liraya mal olacağı belirtilen projede Kefen Süzen Cami, Kiremitçi Hamamı, Tayakadın Camii gibi tarihi eserler yerinde korunup restore edilirken, alanın yüzde 50'lik bölümü de yeşil alan ve otopark olarak planlanacak.

Hukuki süreçleri devam eden birkaç bina dışında hiçbir sıkıntının kalmadığı Doğanbey'de yaz aylarında müteahhit firmaların çalışmalarını hızlandırması bekleniyor. Bu arada 5 ve 6. etap olarak Mayıs ayında gerçekleştirilecek yeni ihale ile de kalan bin 143 konutun inşaatına yaz aylarında başlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 14:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?