5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Doğurunca kurban olmaktan kurtuldu

İKİZ DOĞURAN KOYUN KURBAN OLMAKTAN KURTULDU

İkiz doğuran koyun kesilmekten kurtuldu. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi çiftliğinde bulunan bir koyun kurban bayramında kesilmekten kurtuldu. İkiz doğuran koyun yavrularını sütle besleyip yetiştirmesi için ayrıldı. Bu yıl satışa sunulmayan ikiz yavru sahibi şanslı koyunu zor bir sene bekliyor. Doğar doğmaz ayağa kalkan kuzular, afacan tavırlarıyla dikkat çekti.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Uğur Bilgili, çiftlikte damızlık olan koyunları kurban bayramı için satmadıklarını söyledi. Damızlık koyun almak yerine ellerinde bulunan damızlıkları muhafaza ettiklerini belirten Bilgili, ''Önümüzdeki yıllarda da kurbanlık satışlarımız olacak. Bu yüzden yeni doğan kuzuları kurban bayramı için yetiştireceğiz'' dedi.

Yeni doğan yavrular kısa sürede ayaklanırken, ikiz doğuran koyun yavrularını bir an olsun yanından ayırmadı. Yavrularını temizlemek için yalayan koyun aynı zamanda yavrularının kan dolaşımını hızlandırdığını bilmese de onlara karşı görevini en güzel şekilde yerine getiriyor.

İKİZ DOĞURAN KOYUN KURBAN OLMAKTAN KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 12:12:02
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 14:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?