4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

DOHAYKO hızlı başladı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yeni yapılanma içinde olan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) çalışmalara başladı.

DOHAYKO Başkanı Ümran Akyavaş ve dernek yöneticileri, AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Gemlik’te beraber yapılabilecek işlerin olduğunu söyleyen Akyavaş, "En acil mesele, başı boş hayvanların ıslah edilmesi ve kısırlaştırılmasıdır. Gemlik ve Kumla’da çok sayıda sahipsiz kedi ve köpek bulunuyor. Biz dernek olarak bu hayvanların toplanıp kısırlaştırılmasını ve belediye tarafından koruma altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Akyavaş, çocuk ve gençlere hayvan sevgisi aşılamak, hem de toplumu şuurlandırmak için projeleri olduğunu, otobüs duraklarındaki billboardlara afiş asılarak aydınlatıcı bilgiler verilmesi hususunda Büyükşehir Belediyesi ile görüşüleceğini söyledi.

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı Dr. Oktay Kahveci, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kahveci, hayvan sevgisinin çok önemli bir haslet olduğunu, hayvanları sevmeyenin insanları da sevemeyeceğini hatırlattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?