1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Doktora saldırıya doktor tepkisi geldi

Bursa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki bir doktorun üniversite öğrencisi olan bir hasta tarafından darp edilmesi, hekimlerin tepkisine sebep oldu. 

Bursa Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özen, Bursa Devlet Hastanesi Başhekimi Mete Ekşioğlu ve çok sayıda doktor, saldırıyı düzenlenen basın açıklaması ile protesto etti. 

İki gün önce acil serviste saldırıya uğrayan Doktor Ertan Ozan'ın yüz kemiklerinde ciddi kırıklar olduğunu ve bugün ameliyata girdiğini anlatan Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özen, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Biz hekimler ve sağlık çalışanları insanların hayatını kurtarmak için çalışıyoruz. 

Zor bir mesleği icra ederken de çeşitli zorluk ve saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar, mevcut yasaların yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bu kişiler, kanunların yetersizliğinden ve toplumun duyarsızlığından cesaret alıyorlar. Hekimler güçsüz, zayıf ve aciz insanlar değildir. İlgili merciler nezdinde girişimlerde bulunuyoruz. Zanlının salıverildiğini öğrendik. Bu da üzüntümüzü bir kat daha artırıyor" dedi. 

Hekimler, toplantının ardından görevlerinin başına döndüler.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 13:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?