3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Doktordan hasta yakınına dayak iddiası

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bir hasta yakını, doktor tarafından dövüldüğünü iddia etti. 

13 yaşındaki kızı Tuğba Başaran'ı, böbreklerinde sancı olduğu için dün sabah saat 07.00'de İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürdüğünü bildiren emekli Hüsamettin Başaran (56), bandrol sırası alıp üroloji polikliniği önünde beklemeye başladıklarını, saat 09.30'da ise muayeneye girdiklerini söyledi. Üroloji Uzmanı Dr. F.Ö.'nün kızı Tuğba'yı muayene ettikten sonra ultrason istediğini anlatan Başaran, "Kızımla birlikte hemen ultrason bölümüne gittik. Orada bize 19 Şubat 2007 tarihine gün verdiler. Ben oradaki yetkililere, 'bu çocuk sancı yüzünden geceleri uyuyamıyor, 19 Şubat'a kadar nasıl dayansın' diye sordum. Kızımla beraber yeniden doktora gittim. Doktor yapacak bir şeyi olmadığını söyledi. Ben de bu durumu protesto etmek için elimdeki evrakları yırtarak doktorun masasının üzerine bırakıp, o zaman ben de özel polikliniğe giderim diyerek odadan çıktım. Aşağıya zemin kata indiğimizde, birden arkadan saldırıya uğradım. Kafama, suratıma yumruklar inmeye başladı. Kızımın şaşkın bakışları arasında dayak yerken, oradaki vatandaşlar araya girip beni kenara aldı. O anda Dr. F.Ö.'nün saldırısına uğradığımı anladım" dedi. 

Şaşkına dönen kızını alıp hemen hastane polisine gittiğini belirten Başaran, "Olayı anlattım. Beni acil servise götürdüler, gerekli muayene yapıldı, dudağımın patladığı, başımın çeşitli yerlerinde şişlikler olduğu tespit edilerek rapor verildi. Dr. F.Ö. hakkında savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Sonra Başhekim Münür Samuk'u arayıp durumu anlattım. Başhekim çok üzüldüğünü belirterek, doktor hakkında gereken işlemi yapacağını belirterek, hemen ultrason bölümünü aradı ve kızımın ultrason işlemi 15 dakika içerisinde gerçekleştirildi. Başhekime yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Ancak doktordan şikayetçiyim" diye konuştu. 

Üroloji Uzmanı Dr. F.Ö. ise, Başaran'ın kendisine ağır hakaretlerde bulunduğunu, "Benim ultrason sırasıyla bir ilgim olamaz dememe rağmen hakaretlerini sürdürdü. Salondaki insanların içerisinde küfürler etti. Susmasını sağlamak için bir yumruk vurdum. 15 yıllık doktorum, ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Asıl ben kendisinden şikayetçiyim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 18:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KEL IP: 88.248.166.xxx Tarih : 28.01.2007 15:03:32
Maalesef bunun gibi olaylar tüm devlet hastanelerinde insanlar başına geliyor. Yalnız, bu amca ilk önce o doktorun muayenehanesine gitse bakın bakalım böyle bir olayla karşı karşıya gelecekmiydi. Bu bizim insanlığımızdan ve paraya karşı olan aç gözlülüğümğzden kaynaklanıyor. İlk önce paran ile özel muayenehanesine gitsen o zaman devletin tüm imkanlarını kullanıyorlar. Bu gibi durumları esefle kınıyorum. Doktorları da birazcık olsun sağduyuya davet ediyorum. Kiminin parası kiminin hayır duası.... Saygılarımla