4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Doktorlar Gazze'ye gitmek istiyor

Bursa'da İdealist Hekimler Platformu üyeleri, Filistin'de gönüllü olarak görev yapmak için İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Platform Dönem Başkanı Murat Godel ve üyeler, Sağlık Müdürlüğü'nde bir araya geldi. Dilekçe vermeden önce bir açıklama yapan Platform Dönem Başkanı Murat Godel, İsrail'in günümüz dünyasında her yaş grubunda kanser, kalp, beyin ve damar hastalıklarından sonra dördüncü ölüm sebebi olduğunu belirterek, "Oyun çağı çocuklarında İsrail önemli bir ölüm sebebi olup, genelde bu çocuklar sokakta oynarken yakalanmakta ve bir daha kurtulamamaktadır. Yaşlı nüfus da İsrail'den payına düşeni almaktadır. İsrail endemik bir durumdur. Bugün sadece belli bir coğrafyada faaliyet göstermektedir. Ancak bulaştığı her yerde aynı genetik materyale sahiptir. Görme özürlüdür ve kundaktaki çocukları dahi ayırt edemez. Hiçbir tedavi yöntemine cevap vermez. Yaşamak için masum kanı içmesi gerekir. Halkını tedavi edecek psikolog sıkıntısı çeker. Kime sorarsanız sorun, İsrail denince akla ölüm gelmektedir" dedi.

İsrail'in insanlığın temel hakkı olan yaşama hakkını gasp ettiğini ifade ederek, "Bu durumdan en çok siviller ve masum insanlar zarar görmekte. İsrail bugün kontrolsüz güç kullanmakta ve masum halkı katletmektedir. Hastaneleri vurmakta ve ambulanslara saldırmaktadır. Tıbbi malzeme ve ekipman yetersizliği içerisinde çalışan hekimleri ve sağlık personelini de öldürmektedir. Bizler bu saldırıları kınıyor ve gönüllü olarak Filistin'de görev yapmak istiyoruz. Dilekçemizi müdürlüğe vereceğiz" diye konuştu.

İl Sağlık Müdür Vekili Yüksel Yöndem de platform üyelerinin çok anlamlı bir davranış sergilediklerini ifade ederek dilekçeleri Bakanlığa ileteceklerini belirtti. Konuşmaların ardından 25'e yakın platform üyesi doktor, dilekçelerini Yüksel Yöndem'e takdim etti.

3 yıldır İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan ve Türk vatandaşı olan Gazzeli pratisyen hekim Mahmut Kavdar, "Türk insanına çok teşekkür ediyorum. Türk meslektaşlarım çok anlamlı hareket etti. Orada insanların bize ihtiyacı var. Orada yüzlerce insan öldü. Yakınlarım orada, haberleşiyoruz ama zor durumdalar. Yollar kapalı, gitmek istiyorum ama kolay değil. Bu katliam bir an önce sona ermeli" açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 22:50:24
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 23:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?