4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Doktorlardan şarkılar

Kanser Haftası nedeniyle Bursa'da düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ve Tabipler Odası'ndan oluşan Türk Halk Müziği Korosu, şef Musa Ayçiçek eşliğinde seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Fevzi Harorlu, "Şehrimizde Onkoloji Hastanesi'nin var olmasından dolayı bu işe gönül vermişlerle birlikte böyle bir etkinlik hazırladık. Kanser haftası ülkemizi çok yakından ilgilendiriyor. Oluşturduğu iş kaybı açısından ve yılda 120 bin insanımızın yakalanma riski olduğu için çok önemli bir hastalık. Ama artık amansız bir hastalık değil. Özellikle erken tespitlerde başarılı bir sonuç elde ediliyor.

Amacımız kanser haftasını anlatmaya çalışırken insanlarımızı sosyalleşmeye de yönlendirmek. Böylece kanserin oluşturmuş olduğu kötü havayı koro, tiyatro ve folklor oyunlarıyla yeniyoruz. Bu akşam da Tabipler Odası'ndan ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nden gelen personelimizin oluşturduğu koro etkinliğimiz var. Ben, halkımızı özellikle pazar günü Heykel'den saat 10.30'da başlayan 'Geleneksel Kanser Yürüyüşü' ile salı günü Tayyare Kültür Merkezi'ndeki çok önemli panele davet ediyorum. Tabii ki bu iki etkinlik başta olmak üzere tüm etkinliklerimize bekliyoruz" dedi. Öte yandan, gecenin sunucusu Mehmet Emin Şekercioğlu ise yaptığı esprilerle izleyicileri güldürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 11:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?