4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Doktorları şaşırtan kadın

Bursa'da evinin önünde tartışan 2 genci ayırırken başına isabet eden kurşunla ölümden dönen ve kurtuluşuyla doktorları bile hayrete düşüren yaşlı kadının davasının görülmesine başlandı.

Kavgaya karıştığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 2 genç, haklarındaki iddiaları yalanlarken, mahkeme olayın gerçek failinin belirlenmesi için müştekinin başında olan kurşunun çıkarılmasına karar verdi.
5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmeye teşebbüs, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet, bilinçli taksirle adam yaralama" suçlarından 24 yıla kadar hapsi talep edilen müşteki şüpheli F.Y. (24) ve Ş.D. (21) ilk kez hakim karşısına çıktı. 5 ay önce Beyazıt Mahallesi'ndeki bir kavgayı ayıran Hayriye Parlaker'in vurularak ağır yaralanmasından sorumlu tutulan 2 sanık, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Sanıklardan 4 çocuk babası olan F.Y., "Benim ağabeyimle diğer sanık Ş.K.'nın ailesi arasında 2 yıl önce bir olay olmuştu. Barıştık ama olaydan bir gün önce Ş.D. ve ağabeyleri beni dövdü. Ben de ertesi gün Ş.D.'nin babasıyla görüşmek için onların evine gittim. Yolda bana katılan arkadaşlarım da oldu. Yürürken akrabamız olan Hayriye Parlaker beni gördü. O tarafa gitmemi engellemeye çalıştı. Ben de bu sırada Ş.D.'ye seslendim. O sırada Ş.D. bana doğru 3-4 el ateş etti. Ben de yanımda bulunan ruhsatsız silahımı çıkarıp havaya doğru 2-3 el ateş ettim. Ş.D. bana tekrar ateş ettiği sırada Hayriye Parlaker yaralandı. Ben de telaşla olay yerinden kaçtım. Hayriye Parlaker benim silahımdan çıkan mermiyle yaralanmadı. Ben havaya ateş ettim. Ben de sanık Ş.K.'dan şikayetçiyim" dedi. Sanık Ş.D. ise diğer sanık F.Y.'yi suçladı.

Duruşmaya mağdur olarak katılan ve inanılmaz kurtuluşuyla doktorları bile şoke eden Hayrdiye Parlaker (64) ise sanıkların cezalandırılmasını isterken, "Olay sırasında ben F.Y.'yi engellemeye çalıştım. O sırada tabanca sesleri oldu. Ancak kimin ne taraftan ateş ettiğini görmedim. Hava karanlıktı, nasıl yaralandığımı fark etmedim. Beni kim yaraladıysa ben ondan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" dedi.

Şahitlerin dinlendiği duruşmada mahkeme Hayriye Parlaker'in Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek başındaki mermi çekirdeğinin alınmasının sakıncasının olup olmadığının sorulmasına, sakıncası yoksa da ameliyatla alınmasına karar verdi. Sanıkların tahliye talebi reddedilirken, müşteki Hayriye Parlaker'in Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip atış mesafesi ve şeklinin belirlenmesi için tetkikler yapılmasını istendi. Son olarak mahkeme müşteki Hayriye Parlaker'in Yüksek İhtisas Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ndeki
evrak ve röntgenlerinin istenmesine karar verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 11:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?