4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Doktoru dava etti tazminat kazandı

DOKTORA DAVA AÇAN HASTA BAKICIYA 2 BİN 926 TL'LİK TAZMİNAT

Bursa'da bir hasta bakıcı, kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü doktor hakkında açtığı tazminat davasından 2 bin 926 TL almaya hak kazandı.

2 yıl önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta bakıcı olarak görev yaptığını iddia eden 40 yaşındaki Ali Doğan, kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. B.N. hakkında dava açtı. 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin davalı doktora verdiği 3 ay hapis cezası, bin 750 TL paraya çevrilerek ertelendi.

Ceza davasının sonuçlanmasının ardından hukuk savaşını sürdüren Doğan, bu kez de 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 13 bin TL'lik tazminat davası açtı. Mahkeme davalı doktoru 2 bin 500 TL'si manevi, 426 TL'si de maddi olmak üzere toplam 2 bin 926 TL ödemeye mahkum etti.

Kendisine ödenen tazminatı az bulduğunu ifade eden 2 çocuk babası davacı Ali Doğan, "Benim bu olaydan sonra psikolojim bozuldu. Kararı temyiz edeceğim. Hakkımı arıyorum. Onun yüzünden halen işsizim. Gerekirse AİHM'ye giderim. Ben arada köle değil, görevini yapmaya çalışan biriyim" dedi.

Doç. Dr. B.N. ise kimseye hakaret etmediğini belirterek, "Olay tarihinde rahatsızlığım sebebiyle beni sedyeyle hastaneye getirdiler. Söz konusu davacı, temizlik görevlisiydi. Bana müdahale etmek istedi. Dokunmamasını, bunu yapması gereken kişinin doktor olacağını söyledim. Bunu dikkate almadı. Müdahale etmek isterken beni sedyeden düşürdü. O yüzden birbirimize bağrıştık. Kimseye hakaret etmedim. Zaten kararı da temyiz edeceğim" diye konuştu.

DOKTORA DAVA AÇAN HASTA BAKICIYA 2 BİN 926 TL'LİK TAZMİNAT
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 10:30:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 12:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?