3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Dökümcüler Başköy'e taşınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen dökümcülerin Başköy'e taşınmaları için verilen bir aylık süre sonunda hiçbir mazeret kabul etmeyeceklerini belirterek, "Halkımızın sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok" dedi.

Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve bağlı birimlerinden brifing alan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yıllardır gayrı sıhhi müesseseleri şehir dışına taşımak için çeşitli girişimler yapıldığını fakat sonuç alınamadığını belirterek, bu konuda kararlı olduklarını, şehir içinde insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan işletmelerin kendileri için ayrılmış bölgelere taşınacağını söyledi.

Dökümcülerin Başköy'e taşınmaları için verilen bir aylık sürenin 15 Haziran'da sona ereceğini hatırlatan Başkan Altepe, bu tür işyerlerine yakın meskenlerden toz, toprak, emisyon ve diğer çevre etkileriyle, gürültü ve görüntü kirliliği konusundaki şikayetlerin son zamanlarda daha da arttığına dikkat çekerek, "Şehir içinde faaliyet gösteren dökümcüler 1 ay içerisinde kendilerine ayrılan yerlere taşınacak. Böylece özellikle Küçükbalıklı ve Gaziakdemir bölgelerinde halk ve çevre sağlığına zarar veren durumlar yaşanmayacak" diye konuştu.

Gayrı Sıhhi Müesseseler için Başköy'de Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 32 hektarlık bir bölgenin ayrıldığını belirten Altepe, kenti yönetenler kadar, bu kentte yaşayanların da Bursa'ya karşı sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?