4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Dökümcüler Başköy'e taşındı

Küçükbalıklı ve Gaziakdemir bölgelerinde faaliyet gösteren dökümcüler, kendilerine verilen sürenin dolmasının ardından Başköy'e taşındı. Taşınmayan iş yerleri ise mühürlendi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen dökümcülere Başköy'e taşınmaları için verilen mühletin dolduğunu, dökümcülerin iş yerlerini taşıdıklarını söyledi. Halk sağlığı konusunda titiz davranmayan ve çevreyi kirleten işletmelerin hiçbir mazeret kabul edilmeden kapatıldığını belirten Altepe, Bursa'yı her yönüyle daha iyi şartlarda yaşanılabilir bir kent haline getirmek için çabaladıklarını belirtti.

Dökümcülerin Başköy'e taşınmaları için yeterince müsamaha gösterdiklerini bildiren Altepe, kent merkezindeki gayrı sıhhi müesseseler için şehir dışında 32 hektarlık alan ayrıldığını ifade etti. Başkan Altepe, çevre ve insan sağlığı konularında hem kent yöneticilerinin hem de halkın sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini belirterek, Başköy'e taşınan dökümcü esnafına teşekkür etti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Küçükbalıklı'da incelemelerde bulunarak, çalışmalarını sürdüren işletmeleri mühürledi. Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki işletmelerle ilgili kontrolleri ise aralıksız sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 12:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?